Sajam knjiga u Leipzigu od 20. do 23. ožujka

SAJAM knjiga u Leipzigu, na kojem će sudjelovati i hrvatski autori, održat će se od 20. do 23. ožujka, a okupit će sudionike iz 112 zemalja.

Objašnjavajući razliku između frankfurtskog i leipziškog sajma na današnjoj konferenciji za novinare, dopredsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Srećko Lipovčan rekao je da je prvi sajam nakladnika na svjetskoj razini, dok je drugi autorski.

Na njemu se organizira puno više susreta nakladnika, autora i lektora, te se time otvaraju i veće mogućnosti povezivanja naših autora sa svijetom i njihovo prevođenje na druge jezike.

Hrvatski nacionalni štand na leipziškom sajmu, koji se održava desetu godinu, prostirat će se na pedesetak četvornih metara, a tijekom sajma bit će organizirani susreti s pet hrvatskih pisaca - Sanjom Pilić, Mirom Gavranom, Zoranom Ferićem, Edom Popovićem i Ludwigom Bauerom.

Po Lipovčanovim riječima, bit će priređeno i predstavljanje časopisa za međunarodne književne veze ´MOST the BRIDGE´, a hrvatski će štand 22. ožujka ugostiti prevoditeljicu Barbaru Antkowiak, koja je dobitnica ovogodišnje Nagrade-priznanja za prevoditeljski rad koju dodjeljuje leipziški sajam.

Na hrvatskom će štandu biti organizirana i izložba Nove knjige, s tematskim težištima na knjigama za djecu i izdanjima o moru, turizmu i kulturno-povijesnim znamenitostima.

Uz to, bit će organizirana i informativna izložba u slici i riječi na kojoj će biti predstavljena važnija djela hrvatskih književnika, znanstvenika i publicista, tiskana u Hrvatskoj i izvan nje u prijevodima na druge jezike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara