Salvini izguran iz vlasti, sada poziva na prosvjed u Rimu

Salvini izguran iz vlasti, sada poziva na prosvjed u Rimu
Foto: EPA

ČELNIK desne Lige Matteo Salvini, koji je srušio prvu populističku talijansku vladu da bi na kraju i sam bio izguran iz vlasti, pozvao je svoje pristaše na "velik" prosvjed u Rimu 19. listopada.

"Mislim da će 19. listopada biti velik dan talijanskog ponosa", rekao je u videoporuci objavljenoj na društvenim mrežama.

Kaže da će se njegova stranka vratiti na scenu "odlučnija nego ikad"

Nakon što je dosadašnji premijer Giuseppe Conte dobio zeleno svjetlo da formira novu vladu oporbene Demokratske stranke lijevog centra i vladajućeg populističkog Pokreta 5 zvijezda, Salvini je poručio svojim protivnicima: "Nećete me se riješiti malom dvorskom smicalicom, ne predajem se."

Još uvijek aktualni ministar unutarnjih poslova obećao je da će se njegova stranka vratiti na scenu "odlučnija nego ikad", kritizirajući "vladu koja se rađa u Bruxellesu" i poručivši da "Italija neće biti ničiji sluga".

"Neće dugo potrajati, već se pripremamo. Ne mogu uskratiti Talijanima pravo glasa", rekao je.

Salvini je također najavio da će organizirati prosvjede u cijeloj Italiji 21. i 22. rujna na kojima će tražiti "povratak demokracije, poštivanje odluke birača na izborima i pravila".

Očekuje i velik odaziv na političkom skupu svoje stranke 15. rujna u Bergamu, u Lombardiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara