Samo iluzija: Kaptol nije za izvanredne parlamentarne izbore

Tekst: I.Ć.
Foto: Arhiva

"U OKOLNOSTIMA kojima je za sada, Hrvatskoj ne pomažu ni redoviti parlamentarni izbori, ni predsjednički i lokalni (djelomično) neposredni izbori, pa je velika iluzija da bi mogli išta nabolje promijeniti izvanredni parlamentarni izbori", zaključio je ovom broju Glasa Koncila, neslužbenog glasila Crkve u Hrvata, u uredničkom "slovu" kontroverznog don Ivana Miklenića.

Postoje snage...

Naime, Miklenić smatra da ni sama vlada, bez obzira tko je činio, ne može sama, svojim autoritetom, postići i ostvariti ispravno, legalno i legitimno, za stvarno dobro hrvatske nacije, generalno strateško usmjeravanje Hrvatske. Tim pitanjem dužni su se, smatra don Miklenić, vrlo ozbiljno pozabaviti svi segmenti hrvatskoga društva: od političkih stranka, udruga civilnoga društva, intelektualaca do posljednjega građanina, osobito građanina vjernika.

"Otvoreno govoreći, postoje snage, kako u zemlji tako i izvan nje, koje protežirajući svoje interese, ne žele jaku, prosperitetnu i zadovoljnu Hrvatsku, pa te snage sve čine da bi Hrvatska bila što slabija, što ovisnija o drugima, sa što nezadovoljnijim i nesretnijim stanovništvom", zapazio je također don Miklenić dodajući da nikada nije bilo ni ozbiljnog pokušaja da se definiraju nacionalni ciljevi, da se postigne politički konsenzus o temeljnim hrvatskim nacionalnim interesima primjerenim i hrvatskom identitetu i hrvatskim resursima.

Zašto se udara na Crkvu

"To je i glavni razlog da je svako malo osobito na medijskom udaru Katolička Crkva u Hrvatskoj", otkrio je Glas Koncila koji je nedavno "blagoslovio" rujanske prosvjede u organizaciji HUS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara