Sanacijski upravitelj osječkog SC-a razriješen dužnosti

VLADA je na prijedlog Ministarstva znanosti i tehnologije razriješila Franju Haluseka dužnosti sanacijskog upravitelja Studentskog centra (SC) u Osijeku, izvijestilo je danas Ministarstvo znanosti i tehnologije.

Halusek je razriješen dužnosti ´zbog neprimjerenosti u radu i neadekvatnog obavljanja dužnosti sanacijskog upravitelja Studentskog centra (SC) u Osijeku te zbog brojnih pritužbi sindikata osječkoga SC-a, predstavnika Sveučilišta u Osijeku i predstavnika Studentskog zbora´, ističe se u priopćenju Ministarstva.

Osječka podružnica Samostalnih sindikata zaposlenika studentskih centara Hrvatske zatražila je prije nekoliko dana opoziv sanacijskog upravitelja Franje Haluseka, te isplatu plaća za svih 147 zaposlenika.

Obrazložući taj zahtjev, predsjednik osječke podružnice sindikata SC-a Slavko Stiplošek rekao je da su zaspolenici osječkog SC-a pristali na smanjenje plaća zbog sanacijskog postupka, ali svima linearno 17 posto prema pravilniku iz kolovoza prošle godine.

No, kako je naglasio, ´sanacijski upravitelj Halusek koristio se novim ustrojem Studentskog centra za obračun sa sindikalnim povjerenicima, kojima je dodijelio otkaze, a većini zaposlenika smanjio plaće i do 50 posto´.

Prosječna plaća u osječkom Studentskom centru do kolovoza prošle godine bila je oko 4000, a ´sada je 2600 kuna´, kazao je Stiplošek.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara