Sanader gostuje na summitu u New Yorku kao "diplomat i čelnik nevladine organizacije"

Tekst: I.Ć.
Foto: Boris Kovačev (Cropix)

IVO SANADER sutra je u New Yorku gdje je najavljen kao gost na summitu Globalnog kreativnog vodstva u organizaciji Zaklade Louise Blouin McBain. Na službenoj stranici zaklade Sanader je predstavljen u odjeljku "Diplomati i nevladini lideri" i to kao "bivši premijer Hrvatske".

Na summitu će biti nazočni predsjednici Čilea, Islanda Poljske i Pakistana, kao i premijeri Nizozemske, Albanije, Finske. Trodnevni summit održat će se od 23. do 25. rujna, a valja naglasiti kako je Sanader i prošle godine u svojstvu premijera Hrvatske bio nazočan summitu.

Budući da se na listi gostiju nalazi niz uglednih svjetskih znanstvenika, humanitaraca i dekana niza prestižnih svjetskih sveučilišta kao i čelnika međunarodnih korporacija, ne treba sumnjati kako će Sanader na summitu lobirati za svoju budućnost. Naime, mnogi su skloni razmišljanju kako je i ovo tek priprema terena za povratak Sanadera u političke vode jer je nakon sastanka s Kosor i predsjednikom Stjepanom Mesićem sasvim razvidno da od njegova obećanja da se povlači iz javnog života nema ništa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara