Sanader kao HRT-ov sportski komentator: "A da ga pozovemo i u vremensku prognozu?!"

MARINA ŠKRABALO i Suzana Jašić ponovno su bile najglasnije na sjednici Programskog vijeća HRT-a.

Dok se Škrabalo donekle i suzdržavala, Jašić je bila prilično jasna u izražavanju stavova. "Mi bi se jebali, a da nam ne uđe, ne bi politizirali, sjedimo da bismo sjedili...", kazala je razljućena Jašić, nakon što je Vanja Sutlić kazao kako neće biti izvanredne sjednice Programskog vijeća koja je predložena za srpanj, jer će Božo Sušec i Bruno Kovačević, čiji je sportski program najprozivaniji zbog grešaka, tada biti na godišnjem odmoru.

Sise i guzice u haljinama sa šahovnicom

Popis propusta u radu zabavnog dijela Sportskog programa, točnije u sportsko-zabavnoj emisiji "Volim nogomet" poduži je: Počevši od rodnih stereotipa pa do huškačke retorike.

Svaki dan se u toj emisiji, kazala je Jašić, može vidjeti promocija "rodnih stereotipa": "Sise i guzice s haljinama sa šahovnicom, dok hrvatski mužjak jede čips i pije pivo...", kazala je Jašić. Njoj i Škrabalo zasmetao je i poziv "Branimo Beč od Turaka", što smatraju huškačkom retorikom.

"Da pozovemo premijera i u vremensku prognozu?"

Lik premijera Ive Sanadera koji netom nakon utakmice Hrvatska - Austrija u programu HTV-a među prvima daje svoj sud o igri hrvatskih reprezentativaca također nije nešto što je Jašić željela vidjeti u eteru javne televizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da pozovemo premijera i u vremensku prognozu, da najavi sunce poslije kiše, a mi u Programskom vijeću da plješćemo?", bila je cinična predsjednica GONG-a i dugogodišnja članica Vijeća.

Zurka nekomičan i primitivan

Rene Bitorajac, koji se zbog "Zurkine škole navijanja" već prozivan, za Jašić i Škrabalo je nekomičan i primitivan.

Raspričani dvojac Sportskom programu je imao još štošta za predbaciti: ukupno 46 minuta programa odlazi na oglašavanje, program promovira klađenje, prekršen je Zakon o HRT-u jer je u studiju zapaljena baklja...

Sutlić je na sve samo slegnuo ramenima, odbivši prijedlog Marine Škrabalo da se ocijeni rad zabavnog dijela Sportskog programa uz obrazloženje da će to biti moguće tek po njegovu završetku.

K.C.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara