Sanader na obljetnici HDZ-a u Karlovcu

Predsjednik HDZa i premijer Ivo Sanader istaknuo je danas u Karlovcu na proslavi 14. obljetnice HDZa u toj županiji, govoreći o približavanju Europskoj uniji, kako je važno da Hrvatska zadrži i ojača svoj nacionalni identitet, te da treba ojačati i gospodarski pa da ima konkurentnu proizvodnju za višemilijunsko tržište.

O tvrdnji zastupnika talijanske nacionalne manjine Furia Radina u Hrvatskome saboru, po kojoj je u prvoj polovici 90-ih počinjeno etničko čišćenje Srba, Sanader je rekao da etničkog čišćenja nije bilo i da je Hrvatska vojska pobjedila u nametnutome velikosrpskom ratu. Teza da je bila riječ o četničkom čišćenju, dodao je Sanader, ekskulpira i amnestira velikosrpsku politiku i Slobodana Miloševića od krivnje iako se zna da je zbog njegove velikosrpske politike bila provedena agresija na Hrvatsku, a onda je, nakon sjajne vojno-redarstvene akcije Oluje, naredio i Srbima da napuste Hrvatsku. "O ovome ću svjedočiti gdje god bude trebalo jer nikome nećemo dopustiti reviziju povjesti, ni Furiju Radinu ni Haaškom tribunalu, ni ikome drugome", poručio je Ivo Sanader.

Govoreći o razvoju infrastrukture, najavio je da će se do početka ljeta izgraditi novih 177 kilometara autoceste Zagreb-Split, te modernizaciju hrvatske željeznice. Nastavljamo ulagati u hrvatske željeznice i "lička pruga ide naprijed, ali ćemo ispitati tko je i kako kupio nagibne vlakove, za koje sada neki tvrde da nisu dobri", rekao je premijer Sanader. Dodao je kako će Klub HDZ-a osnovati saborsko istražno povjerenstvo da se ispita nisu li možda neki pojedinci dobili proviziju, čemu će, kako je rekao, "stati na kraj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Božo Biškupić nazvao je Hrvatsku demokratsku zajednicu najvećom političkom strankom u hrvatskoj povijesti, te je pozvao okupljene da sačuvaju jamstvenu karticu Ive Sanadera kako bi se za četiri godine uvjerili da je HDZ na čelu s "vođom Ivom Sanaderom pokrenuo Hrvatsku, hrvatsko gospodarstvo i svekoliki razvoj".

O "bitnim odrednicama HDZ-a, teškoćama i vraćanju vjerodostojnosti, te sjajnim pobjedama vladajuće stranke" govorio je Vladimir Šeks, a o osnutku HDZ-a u Karlovcu 18. veljače 1990. godine Branko Vukelić, koji je upozorio na važnost unutarstranačkih izbora jer će ih oni koje izaberu voditi kroz lokalne i predsjedničke izbore, te sljedeće parlamentarne izbore.

(Hina) xvhor ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara