SANADER NA PROSLAVI 14. OBLJETNICE KUTINSKOG HDZ-A

Predsjednik Vlade i HDZa Ivo Sanader na večerašnjoj je svečanoj proslavi 14. obljetnice utemljenja kutinskoga HDZa izjavio je da je snaga te stranke "u njezinu brojnu članstvu, koje nesebično radi za Hrvatsku i HDZ". L

Sanader je članovima i pristašama HDZ-a zahvalio na doprinosu izbornoj pobjedi na parlamentarnim izborima koja je, kako je rekao, pokazala da hrvatski birači ponovno vjeruju HDZ-u.

"HDZ se ponovno vratio na kormilo hrvatske države kao najjača politička snaga u Hrvatskoj nakon samo jednog mandata provedena u oporbi. To će nam iskustvo pomoći da hrvatsku državu ubuduće vodimo još odgovornije i bolje", rekao je.

Sanader je upozorio da je nužno riješiti pitanje depopulacije, povećati skrb za hrvatske branitelje, dovršiti gradnju autceste Zagreb - Split iduće godine te nastaviti njezinu gradnju prema Dubrovniku. Najavio je i preustroj poljoprivrede i projekte natapanja poljoprivredne zemlje, što će omogućiti produktivniju poljoprivrednu proizvodnju, kako Hrvatska više ne bi morala uvoziti hranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Poručio je da HDZ ima ljude koji znaju i mogu provesti programe, za koju su dobili potporu hrvatskih birača.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks istaknuo je da je HDZ ostvario izborni rezultat koji obvezuje na učinkovit i kvalitetan rad u Saboru i stranci, kako bi se ispunila izborna obećanja i izgradila Hrvatska kao zemlja blagostanja, socijalne pravednosti i vladavine prava.

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva i glavni tajnik stranke Branko Vukelić rekao je da su započele pripreme za unutarstranačke izbore, te pozvao članstvo da se u njih aktivno uključi i na čelna mjesta izabere najbolje ljude kako bi HDZ spremno dočekao iduće lokalne i predsjedničke izbore.

(Hina) xdm yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara