Sanader "nagovorio" Bandića da njegovom prijatelju Ježiću oprosti dug od 21 milijun kuna?

Sanader "nagovorio" Bandića da njegovom prijatelju Ježiću oprosti dug od 21 milijun kuna?

Tekst: J.C.
Foto: Bruno Konjević / Cropix

IVO SANADER svoj je premijerski položaj prošle godine, prije nego što se dao u bijeg, iskoristio da bi Milanu Bandiću "sugerirao" da Zagrebački holding oprosti Robertu Ježiću 21 milijun kuna duga, piše tjednik Novosti. Ježić je vlasnik petrokemijske kompanije Dioki i Novog lista, a često se spominjala njegova bliskost s bivšim premijerom za čije vrijeme je u kampanjama obilato donirao HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijateljstvo sa Sanaderom je, prema napisima u Novostima, Ježić dobro naplatio. Zagrebački holding je u travnju prošle godine izvansudskom nagodbom Diokiju oprostio 21 milijun od ukupno 46 milijuna kuna duga. Dogodilo se to na Sanaderovu inicijativu, s obzirom na to da Bandić navodno nikad nije bio pretjerano sklon Ježiću.

Zanimljivo je da su prije toga Holding i Dioki u javnost puštali kontradiktorne informacije oko iznosa duga. Vlasta Pavić danas tvrdi kako je ekspertiza trgovačkog društva Mašinoprojekt zbog čega je Holding i pristao smanjiti dug. Zanimljivo je i da je Uprava Holdinga tu odluku donijela na sastanku kojem nije bio predsjednik tog tijela Ivo Čović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara