Sanader najavio nastavak izgradnje punog profila Rijeka-Zagreb

PREDSJEDNIK Vlade Ivo Sanader danas je u Rijeci najavio da se uskoro nastavlja izgradnja punog profila autoceste Rijeka Zagreb.

Na predavanju na Tehničkom fakultetu o putu ulaska Hrvatske u EU premijer Sanader je rekao da će prvo biti izgrađeno 15 kilometara punog profila, za što postoje državna jamstva, a odmah zatim nastavit će se s izgradnjom ostatka od 35 kilometara punog profila.

Sanader je izjavio kako državnicima srednje Europe uvijek ističe važnost koju za taj dio Europe ima riječka luka, te kako je za njezin razvoj nužna kvalitetna autocestovna i željeznička povezanost. Dodao je da će, uz tu autocestu, biti nastavljena izgradnja i drugih autocestovnih smjerova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o razlozima za ulazak Hrvatske u EU, premijer je kao najbitnije naveo mogućnost sudjelovanja u budućnosti Europe jer će se, u protivnom, dogoditi da će o našoj sudbini odlučivati drugi bez nas. Izrazio je uvjerenost da je u Hrvatskoj moguće ostvariti ono zbog čega su naši ljudi odlazili na rad i život u inozemstvo.

Očekuje se da će se početak pregovora s EU-om zakazati za ožujak ili travanj 2005., izjavio je Sanader, a vladino je stajalište da je do 2007. potrebno dovršiti postupak pregovaranja, a zatim je na zemljama EU-a odluka kada će Hrvatska biti primljena u punopravno članstvo.

Govoreći o stajalištu nekih zemalja da se datum početka pregovora uvjetuje izručenjem generala Ante Gotovine Haškom sudu, izjavio je da Hrvatska potpuno surađuje s tim sudom. Gotovina se mora odazvati pozivu suda i rasvijetliti svoju ulogu u ratu i time još jednom iskazati svoje domoljublje, izjavio je premijer.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara