Sanader o Hrvatskoj bez Baranje: Takav gaf se ne smije više nikada ponoviti

Sanader o Hrvatskoj bez Baranje: Takav gaf se ne smije više nikada ponoviti

"INCIDENT Hrvatske turističke zajednice samo je ubrzao naš dolazak u Baranju, kojeg smo ionako planirali neko vrijeme. Takav gaf ne smije se više nikada ponoviti jer je riječ o području koje nas je zadužilo u povijesti. Mi smo kroz programe Vlade svih ovih godina nastojali ubrzati opći razvoj Baranje, a to ćemo činiti i ubuduće", kazao je danas predsjednik HDZ-a Ivo Sanader koji je jučer iskoristio "usluge" Ureda za odnose s javnošću Vlade RH, kako bi pozvao novinare u Beli Manastir na sjednicu Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice.

Nakon Friščića i Sanader zaslužan

Svakako treba naglasiti kako je Ivo Sanader druga javna osoba koja se u posljednjih sedam dana "pohvalila" rješavanjem gafa Hrvatske turističke zajednice koji su u svom promotivnom spotu s karte Hrvatske "ispustili" Baranju. Naime, prije sedam dana osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo javno se zahvalio čelniku HSS-a i potpredsjedniku Sabora Josipu Friščiću na "brzom povratku" Baranje u Hrvatsku.

U obraćanju novinarima, Sanader je najavio natječaj za izvođenje radova na gradnji treće dionice koridora 5C od Osijeka do Belog Manastira, a koji uključuje i most preko rijeke Drave.

Novi projekti i zakonski prijedlozi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, Sanader je najavio novi zakonski prijedlog koji bi omogućio gradovima i općinama s područja posebne državne skrbi  da prodaju stanove prema uvjetima kao da se radi o državnim stanovima. Samo u Belom Manastiru, objasnio je Sanader, moglo bi donijeti prihod od 10 milijuna kuna.

Među obećanjima bilo je i ono o gradnji obilaznice oko Belog Manastira, nastavak projekta plinifikacije te vodoopskrbe. Učinit će se više i na planu kontinentalnog turizma, budući da Baranja ima velike turističke mogućnosti.

Na kraju spomenimo i kako je ovo treći put u povijesti da čelništvo HDZ-a, u punom sastavu, ima sjednicu izvan Zagreba.

I.Ć.
Foto:Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara