Sanader pozvao nacionalne manjine da iziđu na dopunske izbore

HRVATSKI premijer Ivo Sanader pozvao je danas pripadnike nacionalnih manjina da iziđu na dopunske izbore za svoje predstavnike u predstavničkim tijelima lokalnih jedinica koji će se održati 15. veljače.

Kako bi se pripadnicima manjina olakšalo ostvarivanje biračkog prava, Vlada je zadužila Narodne novine da tiskaju i organiziraju raspodjelu izbornog materijala. Troškovi će se podmiriti iz državnog proračuna nakon što se ispostavi cjelovit obračun.

Vlada je danas, uz to zaduženje, izmijenila odluke o raspisivanju dopunskih izbora za predstavnike nacionalnih manjina, za predstavnike hrvatskog naroda u predstavničkim tijelima lokalnih jedinica, te odluku o visini naknade troškova izborne promidžbe.

Troškovi promidžbe nadoknadit će se političkim strankama i drugim ovlaštenim predlagateljima koji na dopunskim izborima dobiju najmanje jednog člana predstavničkog tijela.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta će naknada za svakog člana u općinskom vijeću iznositi 3.000 kuna, u gradskom vijeću 4.000, a županijskoj skupštini 5.000 kuna.

Premijer Sanader upozorio je na primjedbe da se muslimanima onemogućuje da se u popisima prebace u Bošnjake. Dužnost je, ako netko dođe i kaže da je Bošnjak da se to i prihvati i ne mogu se tim ljudima raditi problemi, poručio je Sanader.

Vlada je danas dopunila i odluku o privremenom financiranju programa vijeća i predstavnika nacionalnih manjina kojom se za financiranje vijeća srpske nacionalne manjine Lipika, te vijeća srpske i talijanske nacionalne manjine Pakraca osigurava 15.000 kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara