Sanader prijeti hrvatskim medijima: Razmatraju se tužbe zbog zadiranja u privatnost

Screenshot:RTL

IVO SANADER suzdržat će se za tužbu protiv zatvora u Salzburgu iz kojeg su procurile njegove fotografije iz zatvorske ćelije, no zato bi mogli "platiti" hrvatski mediji koji su objavili sporne fotografije jer je riječ o "zadiranju u privatnost". Naime, austrijski odvjetnik Ive Sanadera  Werner Suppan, u razgovoru za austrijsku novinsku agenciju rekao je kako mogućnost tužbe protiv hrvatskih medija nije odbačena te da razmatraju "opcije i mogućnosti", no ponovio je izjavu kolege odvjetnika Gorana Šuića kako Sanader sasvim sigurno neće tužiti austrijski zatvor zbog tog propusta.

Zbog fotografija Sander nije bio uzrujan

Podsjetimo kako je šef zatvora u Salzburgu Dietmar Knebel zanijekao je da se njegov najpoznatiji pritvorenik, bivši šef HDZ-a Ivo Sanader, žalio na fotografiju koja je izašla u hrvatskim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sanader zbog fotografija nije bio uzrujan", rekao je Knebel za austrijsku novinsku agenciju prošlog tjedna dodajući kako je očigledno da je snimka nastala kroz špijunku te da postoji i video zapis Sanadera u ćeliji.

Pretraga zbog Sanadera?

"Posljednji video koji je procurio u javnost bio je vrlo dobre kvalitete" rekao je Knebel dodajući da ne isključuje mogućnost da je snimka napravljena s  "modernim mobitelom". Podsjetimo kako je prije deset dana napravljen kompletan pretres zatvora gdje je pritvoren bivši premijer Ivo Sanader. Pretraga je trajala šest sati, a  tražili su se mobiteli, droga i oružje.

Knebel je svojedobno za Kronen Zeitung odbio insinuacije da je cijela akcija u sklopu istrage kako se fotografija Ive Sanadera u ćeliji, snimljena mobitelom, pojavila u hrvatskim medijima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara