Sanader: SDP-ovi autostopisti nude drogu, izbacivanje vjeronauka iz škola i uvođenje novih poreza

"ŠTO znači glasovanje za SDP? Znači zagovaranje droge, izbacivanje vjeronauka iz škola i uvođenje novih poreza. Hrvatska to 25. studenog neće dopustiti!", samouvjeren je bio predsjednik HDZ-a Ivo Sanader na večerašnjem predizbornom skupu te stranke u Sisku.

Sanader, koji je danas pošao ubirati glas u 6. izbornu jedinicu, dodao je ipak kako njegove riječi nisu uperene protiv bilo koje stranke. Objašnjavajući, naime, kako će "sve glasače centra i desno od centra" pridobiti da glasuju za HDZ, kazao je kako je "činjenica da glasovanje za neke stranke i strančice, HSP i druge, zapravo znači slabljenje HDZ-a i jačanje ljevice i SDP-a".

Milanović i Jurčić, ili kako ih je premijer podrugljivo (aludirajući na njihov predizborni plakat) nazvao "dvojicom autostopista", Hrvatskoj u Sanaderovoj interpretaciji nude: porez na dividende ("Na kamate, na zemlju, na sve što imamo"), žele legalizirati droge, žele izbaciti vjeronauk iz škola ("Što su komunisti u Hrvatskoj učinili 1948."), žele Hrvatima iz BiH ("koji su prvi pritekli Hrvatskoj u pomoć 1991. godine") uzeti pravo glasa.

Sanader je na skupu postavio pitanje Ljubi Jručiću "kako će doći u rodnu Hercegovinu te svojoj mami, rođacima i prijateljima objasniti zašto oni ne bi smjeli više glasovati u Hrvatskoj, a njihova su djeca bila dobra da umiru za Hrvatsku". "Prema Milanoviću i Jurčiću, ni kapetan hrvatske Davis Cup teniske reprezentacije, Ivan Ljubičić, koji je rođen u BiH, ne bi imao pravo glasa u Hrvatskoj", usporedio je Sanader.

Odjeveni u svoje plave jaknice, HDZ-ovci su Siščanima dovukli pozamašan broj zabavljača. Zapjevali su tako za HDZ-ove simpatizere (i one koji će to tek postati) HDZ-ovi "plavci" Ivana Banfić, Jacques Houdek, Mate Mišo Kovač, Miroslav Škoro, Prljavo kazalište i Vanna.

Osim glazbenog repertoara, Siščani su počašćeni i sa par predizbornih obećanja: prava braniteljima nitko neće i ne smije dirati, zahvaljujući HDZ-u radnici Željezare neće više morati na barikade i HDZ će ubrzo završiti autocestu od Zagreba do Siska, i to, rečeno je, "unatoč podmetanjima klipova gradonačelnika Velike Gorice koji opstruira gradnju autoceste".

R.I.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara