Sanader: U MUP-u će biti još smjena

PREMIJER Ivo Sanader riječima "Očekujem puno jaču disciplinu u MUP-u. Ovo je samo prva smjena, bit će ih još", - najavljuje kako će u MUP-u biti još smjena.

Sanader je to rekao na Zagrebačkom velesajmu odgovarajući na novinarsko pitanje očekuje li smanjenje curenja informacija nakon smjene načelnika krim policije MUP-a Dragutina Cestara.

Cestar je jučer smijenjen zbog, kako je priopćio MUP, propusta u organizaciji rada Uprave kriminalističke policije MUP-a kojoj je bio na čelu od 2000. No, iz MUP-a nije objašnjeno o kakvim propustima je riječ.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun rekao je da su propusti uočeni tijekom policijskih izvida i provjera vezanih uz slučaj haškog bjegunca Ante Gotovine i traganja za osobom koja je odala državnu tajnu.

Pozivajući se na neslužbene i neimenovane izvore, tisak danas piše da je upravo curenje informacija glavni razlog Cestarove smjene. Nagađa se, naime, da je njegova smjena povezana s tajnim dokumentom koji je britanska obavještajna služba uputila Protuobavještajnoj agenciji (POA), a koji je objavljen u medijima.

POA je navodno tražila da se uključi u obradu, odnosno otkrivanje osobe koja je taj dokument dala novinarima i tako odala državnu tajnu, no Cestar je, kako pišu mediji, odbio uplitanje POA-e jer ona nema zakonske ovlasti za prikupljanje dokaza te je inzistirao da krim policija sama obavi obradu te da je otpočne upravo u POA-i.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara