Sanader vjeruje u pobjedu HDZ-a na županijskim izborima 18. siječnja

PREDSJEDNIK Hrvatske demokratske zajednice Ivo Sanader istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare u Osijeku kako vjeruje da će na prijevremenim izborima za Skupštinu Osječkobaranjske županije, 18. siječnja, pobijediti HDZ.

"Siguran sam da su birači prepoznali kvalitetan program HDZ-a, ne samo na nacionalnoj razini što su dokazali izbornim rezultatom stranke 23. studenoga, već i na županijskoj razini", rekao je Sanader. Izrazio je zadovoljstvo tijekom izborne kampanje Županijskog odbora HDZ-a te općinskih i gradskih odbora stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rekao je da je danas u Poglavarstvu Osječko-baranjske županije kao premijer ocijenio kako je šteta za Županiju što se kriza vlasti tako dugo rješavala. Odmah nakon što je 26 vijećnika dalo ostavke "svima je moralo biti jasno da ne postoje nikakvi zakonski okviri za nastavak rada Skupštine, no trebalo je vremena da se to i provede", naveo je Sanader. Dodao je kako je HDZ mogao, nakon što je s koalicijskim partnerima ostvario većinu u Skupštini, preuzeti vlast, no da su "htjeli izbornu legitimaciju i verifikaciju".

Vezano uz krizu u PPK-u "Valpovo", Sanader je rekao da je detaljno o svemu informiran od predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Branimira Glavaša te da se Vlada neće miješati u sudsku vlast, ali što ne znači da "nisu svjesni političkih problema". Naglasio je kako je osnovni cilj sačuvati radna mjesta za 850 radnika PPK "Valpovo".

Kada se nakon izbora formira županijska vlast, a vjerujem da će najbolje izborne rezultate ostvariti HDZ, "očekujem od nove vlasti da predloži Vladi kako naći političko rješenje i za PPK Valpovo, ali i za Belje gdje je također osnovni cilj sačuvati radna mjesta", kazao je predsjednik HDZ-a Ivo Sanader na konferenciji za novinare.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara