Sanaderov komentar na porezne obveznike koji će morati platiti 80 milijuna eura tuđih grijeha: Šteta!

Sanaderov komentar na porezne obveznike koji će morati platiti 80 milijuna eura tuđih grijeha: Šteta!

"NARAVNO da je šteta, velika je šteta", komentirao je za Index premijer Ivo Sanader činjenicu na koju je upozorio jučer predsjednik Stjepan Mesić, a to je da će porezni obveznici morati isplatiti 80 milijuna eura zbog tužbi koje je Hrvatska izgubila na arbitražnim sudovima protiv talijanske tvrtke Astaldi i austrijske Hypo Alpe Adria.

I na to se nadovezao kako će da će Hrvatska učiniti sve da pronađe instrument kojim se može zaštititi, što očekuje od državnog odvjetništva i ministarstva pravosuđa.

"Čekamo odgovor o tome ima li još kakav pravni instrument, gdje možemo uložiti žalbu na arbitražu. Nije konačna riječ pala u tim slučajevima", rekao je Sanader napominjući da Državno odvjetništvo istražuje te štetne ugovore kako bi utvrdilo je li se prilikom njihovog sklapanja radilo o nekompetenciji ili možda nečem drugom. Premijer ja također kazao da pozdravlja sve akcije koje će se poduzeti u vezi istrage.

"Krivi su loši ugovori iz 90-ih"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo vidite da se Državno odvjetništvo već bavi Slavonskom bankom, no ne treba ništa unaprijed prejudicirati", smatra Sanader koji razlog za poraz Hrvatske na sudu vidi ili u "nekim novim lošim ugovorima ili onima iz 90-ih".

"U nekim su situacijama ostali nerazjašnjeni svi elementi tih sporova i razlog zašto je trebalo doći do arbitraža te zašto je u nekim situacijama imenovana neka arbitraža. Možda je mogla biti neka druga. Nisam pravni stručnjak pa ne znam je li arbitraža mogla biti u Hrvatskoj", kazao je premijer u razgovoru za Index.

A.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara