Sandra Zeljko lažirala je svjedodžbu srednje škole?

Sandra Zeljko lažirala je svjedodžbu srednje škole?

Screenshot: HRT

SANDRA Zeljko, tajnica u Uredu premijera Andreja Plenkovića i glavna svjedokinja u istrazi protiv SDP-ovca Tomislava Sauche o isplatama dnevnica u Vladi, od utorka više ne radi u Banskim dvorima.

>> AFERA DNEVNICE Doznali smo zašto je Sandra Zeljko izbačena iz Banskih dvora i gdje trenutno radi

Dugogodišnja administrativna tajnica u uredu premijera Republike Hrvatske, koja je (bila) krunski svjedok protiv Tomislava Sauche, zasad jedinog osumnjičenog u Aferi Dnevnice, od jučer je zaposlena u Uredu za razminiranje, doznao je Index.

Telegram je pak doznao da je Zeljko, zbog čijeg su iskaza uhitili Sauchu, lažirala svjedodžbu srednje škole. Kako navode, školsku spremu ekonomskog stručnog radnika stekla je rješenjem Općinskog suda u Vukovaru 19. studenoga 1992. godine.

U rješenju stoji kako ono "u cijelosti zamjenjuje školsku ispravu" i navodi da je Sandra Zeljko u školskoj godini 1990/91. u Centru za usmjereno obrazovanje Edvard Kardelj, završila srednju ekonomsku školu.

No, u Matičnoj knjizi Ekonomske škole u Vukovaru za školsku godinu 1990/91. nema podatka da je Sandra Zeljko tu školu ikada završila. Zeljko je u rujnu 1992. godine u Gradskom sekretarijatu za pravosuđe i upravu Grada Zagreba potpisala i ovjerila izjavu u kojoj tvrdi da je "ekonomski stručni radnik" i da je završila četvrti razred tadašnje srednje ekonomske škole u sklopu COUO Edvard Kardelj. Izjavu su potpisali profesori Jasna Ambrinac i Zdravko Pehar. Današnji sudac Vrhovnog suda, Miroslav Šovanj, 19. studenoga 1992. donio rješenje kojom je Sandri Zeljko priznata srednja stručna sprema.

Jedini svjedok u korist Zeljko bio je Boris Martić, koji se na raspravi pojavio iako nije pozvan. Radi se o učeniku koji je pohađao istu školu i koji je, kako piše Telegram, na sudu izjavio da je poznavao Zeljko jer su pohađali istu školu te tvrdi da je "završila 4. razred".

Prema informacijama Telegrama Sandra Zeljko završila je samo dva (od četiri) razreda tadašnje Ekonomske škole u Vukovara, a naknadno je tražila uvjerenje svjedodžbe o završenom drugom razredu te škole. To joj je, možda, bilo potrebno da nastavi školovanje u Zagrebu te nije nemoguće da je naknadno završila sva četiri razreda

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara