Sanja Šprem: Ne podrži li HDZ reformu, vrijeme je za ostavku Šustara

Sanja Šprem: Ne podrži li HDZ reformu, vrijeme je za ostavku Šustara

Foto: Hina, Index

TRG bana Jelačića lagano se puni, a tamo se nalazi i Sindikat hrvatskih učitelja, čija predsjednica tvrdi - ako HDZ ne podrži reformu, vrijeme je za ostavku Šustara.

"Krajnje je vrijeme da reforma zaživi kako bi svi bili zadovoljjni. Reforma je od nacionalnog interesa. Hrvatska mora i može bolje. Kao vladajuća stranka HDZ mora konkretno podržžati provedbu reforme. Ako se to ne omogući, ostavka je njegov čin. Ovo nije fešta, već slavlje obrazovanja. Važno je da svi podržimo ovaj dio. Treba poštovati struku i sve koji su radili na reformi. Više od 650 učitelja je uključeno. Oni su najstručniji", rekla je Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja.

"Trebaju nam djela, a ne riječi. Treba nam politička hrabrost da se obranimo sve od niskih udaraca ispod pojasa. Tko se usuđuje kao neupitni, moralni i stručni autoritet. Kakvi bismo bili ljudi kad bismo pristali danm sruše nadu i snove. Ovo je trenutak kada mi imamo puno pravo zahtjevati i biti promjena. Svi vi zluradi političari, vidite da je ovo privu put da učitelji iznjedrili dokument koji nadu pretače u stvarnost.

Kaže ministar da ima osjećaj da se Hrvatska budi. Ministre moj, dok ste vi spavali, učitelji i nastavnici su radili. Brojni građani su pokazali da znaju prepoznati vrlo ozbiljnu priču, ali ministre možete li vi prepoznati i uključiti se u tu priču. Imate li snage, integriteta i odgovornosti za ozbiljnu priču. Gospodine ministre , ta je priča prav buduća bajka. Ona u sebi nosi stotine i tisuće priča naših učenika", zaključila je Šprem.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara