Sastaje se vrh HDZ-a, pričat će o blagdanima. Plenković: Sad ćemo sve riješiti

Sastaje se vrh HDZ-a, pričat će o blagdanima. Plenković: Sad ćemo sve riješiti
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

UOČI zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a izjave su dali potpredsjednik sabora Milijan Brkić i predsjednik vlade Andrej Plenković. 

Osvrnuli su se na amandman Odbora za veterane kojim je predloženo da Dan antifašističke borbe postane spomendan, a koji je Odbor danas na telefonskoj sjednici povukao.

"Sad ćemo sve raspraviti. Glavni cilj je bio vratiti Dan državnosti na 30. svibnja i to je ono što ćemo učiniti, to je ono što sam obećao. Sve ovo drugo je dio demokratske rasprave", kazao je kratko premijer Plenković, prenosi N1.

Miljan Brkić je pak kazao: "...23. 8. da je to dan žrtava totalitarnih sustava, a posebno komunizma jer je hrvatski narod najviše žrtava podnio pod komunizmom i uvođenje dana sjećanja 18. studenog, to je fokus. Sve ostalo je irelevantno."

Podsjetimo, saborski Odbor za ratne veterane povukao je u petak svih pet amandmana koje je podnio na vladin zakonski prijedlog o blagdanima, dakle i onaj po kojem bi državni praznik Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, postao spomendan i radni dan.

Zaključak o povlačenju amandmana Odbor je donio na svojoj telefonskoj sjednici, razmatrajući svoje Izvješće s rasprave o spomenutom zakonu koja je održana prije dva dana, u srijedu, 6. studenoga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara