Sastali se HDZ-ovi i MOST-ovi ministri: "O čemu smo razgovarali? O raznim problemima"

Sastali se HDZ-ovi i MOST-ovi ministri: "O čemu smo razgovarali? O raznim problemima"

Foto: FAH

U VLADI je završio sastanak užeg kabineta uoči sutrašnje sjednice Vlade.

Nekoliko Mostovih ministara te nekoliko HDZ-ovih sudjelovali su na sastanku nakon kojeg nisu bili raspoloženi za izjave. Ministar vanjskih poslova Miro Kovač je na pitanje hoće li HDZ biti jedinstven oko opoziva Oreškovića poručio:

"HDZ je jedinstven i snažan", rekao je Kovač.

Mostov ministar poljoprivrede Davor Romić kratko je poručio nakon sastanka da "samo rade svoj posao", dok Oleg Butković nije htio davati izjave o opozivu i sastanku.

"Pustimo stvari, nemam sada u ovom trenutku nikakvih komentara", rekao je ministar financija i HDZ-ov mandatar za sastavljanje nove Vlade Zdravko Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"O čemu smo razgovarali? O raznim problemima," odgovorila je ministrica Nada Šikić.

Danas u 15 sati sastaje se takozvana Domoljubna koalicija - HDZ bi na sastanku trebao svojim partnerima izložiti planove za budućnost.

Nakić: U neugodnim situacijama morate zadržati odgovornost

"I u neugodnim situacijama morate zadržati odgovornost. Prema tome, mi moramo raditi svoj posao", izjavio je Nakić.

Mostov ministar gospodarstva Tomislav Panenić na pitanje očekuje li od HDZ-ovih saborskih zastupnika da glasuju po savjesti ili po nalogu stranke kaže: "Mislim da je svijest na redu."

Preslagivanje Vlade će biti uspješno, siguran je HDZ-ov ministar poduzetništva i obrta, Darko Horvat. Upitan je i o 76 ruku koje su HDZ-u potrebne, te o Zdravku Mariću kao mogućem premijeru:

"Danas se jako puno priča, pričekajmo da se neke stvari provedu u djelo. do kraja četvrtka znat ćemo gotovo sve. Gospodin Marić ima puno iskustva u financijskom svijetu i bit će odličan premijer", rekao je Horvat.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara