Sastali se HDZ-ovi ministri i vrh HDZ-a: Bruse izbornu strategiju, na pregovore stigli Ćorić i Tepeš

Sastali se HDZ-ovi ministri i vrh HDZ-a: Bruse izbornu strategiju, na pregovore stigli Ćorić i Tepeš

Foto: Hina

U SREDIŠNJICI HDZ-a počeo je sastanak koordinacije ministara. Posjetimo, danas u 11 sati sastaje se Predsjedništvo HDZ-a.

Tijek događaja:

15:00 "Izrazili smo zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom suradnjom, bili smo dio zajedničke pobjedničke koalicije i izrazili smo spremnost i sa strane HDZ-a i HSP AS-a za nastavak suradnje. Svi detalji će biti usuglašeni i daljnjim razgovorima s obzirom i na unutarstranačke procese u HDZ-u, to respektiramo i poštujemo", kazao je novinarima Tepeš, nakon jednosatnog sastanka u HDZ-u.

Dodao je kako će HSP AS za nekoliko dana imati sjednicu Predsjedništva i Glavnog stana na kojima će odrediti strategiju za izbore, a naglasio je kako treba sačekati srijedu, da se vidi hoće li biti jedan ili više kandidata za predsjednika HDZ-a te da će se sukladno tomu nastaviti razgovori.

13:50 Ivana Maletić rekla je kako HDZ čeka srijedu, kako bi vidjeli hoće li se pojaviti još koji kandidat za predsjednika HDZ-a.

"Prije srijede ne možemo znati je li Plenković jedini kandidat. Mislim da se nema smisla iscrpljivati u stranačkoj utrci, ali sučeljavanje ideja nikad nije loše. Izbori su blizu pa i opcija da imamo samo jednog kandidata i opcija da ih je više imaju svoje plusove i minuseve", rekla je Maletić. Opširnije

13:43 Četveročlano izaslanstvo HSP AS-a, na čelu s predsjednikom stranke Ivanom Tepešom stiglo je u središnjicu HDZ-a, a glavni tajnik stranke Pero Ćorić novinarima je izjavio kako su došli razgovarati o suradnji kojoj je cilj "spriječiti povratak na vlast neokomunista Zorana Milanovića". Opširnije

13:20 Završio je sastanak Predsjedništva HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13:00 Zastupnici HSP AS-a i dosadašnji HDZ-ovi partneri, Ivan Tepeš i Pero Ćorić uskoro dolaze na sastanak s HDZ-om.

12:00 Miro Kovač odustao je od kandidature za novog predsjednika HDZ-a.

"S obzirom na ozračje u stranci i u široj javnosti, moja bi kandidatura dovela do polarizacije unutar HDZ-a. Ja to ne želim, na to nemam pravo. Interesi stranke su ispred mojih osobnih ambicija. Neću se kandidirati za predsjednika i želim da iskoristimo to vrijeme za promidžbu unutar stranke, za pripreme za parlamentarne izbore", rekao je Kovač.

"HDZ mora pobijediti. Sve prijatelje koji su me ohrabrivali na kandidaturu molim da svoj entuzijazam usmjere na izbornu promidžbu kako bi HDZ pobijedio na izborima. Što se tiče napisa o nagovaranjima, moram reći da sam od osnovne škole samostalna osoba te oduvijek sam donosim odluke", rekao je Kovač.

11:00 U kratkoj izjavi novinarima Zlatko Hasanbegović i dalje nije htio otkriti hoće li se kandidirati za predsjednika HDZ-a.

"Okrenimo se budućnosti, nemojmo se baviti prošlošću", rekao je Hasanbegović.

10:40
Oleg Butković rekao je kako ne zna prikuplja li još netko osim Andreja Plenkovića potpise za kandidaturu, dok je Miro Kovač najavio kako će javnost danas u podne saznati hoće li se on kandidirati, javlja HRT.

10:30 Novinarima se obratila i Ivana Maletić, koja je nedavno rekla kako se ipak neće kandidirati za predsjednicu. Kako kaže, bitnije joj je brinuti o HDZ-ovoj implementaciji gospodarskog programa IFO instituta.

"Nema vraćanja na stol, to je studija s preporukama. Mi smo već odlučili koje bi bile dobre", rekla je Maletić i dodala kako će odbori HDZ-a formirati gospodarski program u skladu s preporukama.

Milijan Brkić rekao je kako je dao potpis svim kandidatima za predsjednika, svima koji su tražili. Andrija Mikulić je pak izjavio kako su svi oni koji su se mislili kandidirati, to trebali već najaviti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara