Sastanak Bogart-Bergman za obljetnicu "Casablance"

OBITELJI Humphreya Bogarta i Ingrid Bergaman sastale su se u ponedjeljak navečer u New Yorku kako bi proslavile 60. obljetnicu snimanja filma "Casablanca", koji je postao jedan od najpoznatijih filmova svih vremena.

Bogartova udovica Lauren Bacall i njihov sin Stephen bili su zajedno s kćerima Ingrid Bergman - Piom Lindstrom, Isabellom i Ingrid Rossellini - nazočni posebnoj projekciji nove kopije legendarne "Casablance".

Prema riječima članova njihovih obitelji, ni Bogart ni Ingrid Bergman nisu očekivali veliki uspjeh tog film, a kako je kazala jedna od glumičinih kćeri, njezina se majka nije dobro slagala s Humphreyem Bogartom.

"Savršena kemija" između glavnih glumaca često je korištena kao argument za veliku popularnost "Casablance".

Scenarij "Casblance" pisan je dok je trajalo snimanje filma, tako da Ingrid Bergman sve do samog kraja nije znala hoće li njezin lik -Lisa - na kraju ostati s ljubavnikom Rickom (Bogart) ili sa suprugom Victorom Laszlom (Paul Henreid).

"Jednom je Ingrid kazala kako bi voljela znati koga ona ustvari voli. Moj otac joj je odgovorio: Čim mi to budemo znali, reći ćemo vam", kazala je kći scenarista Philipa Epsteina, Leslie. Ona je rekla i to da je poznata pjesma "As Time Goes By" skoro bila izbačena iz filma, jer se nije sviđala kompozitoru Maxu Steineru.

(Hina) nab dgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara