Šatoraši: Nismo razgovarali s pojedincima koji sebe vide kao ministra branitelja

Šatoraši: Nismo razgovarali s pojedincima koji sebe vide kao ministra branitelja

Foto: FAH

ŠATORAŠI koji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici priopćili su u utorak kako nije bilo nikakvih razgovora i dogovora "s pojedincima koji u posljednje vrijeme sebe vide na mjestu ministra hrvatskih branitelja".

"Hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji koji prosvjeduju već 443 dana, ovih dana česta su tema u javnosti kada su u pitanju pojedinci koji sebe vide na mjestu ministra hrvatskih branitelja. Iako se neki pozivaju na dogovor sa predstavnicima branitelja koji prosvjeduju želimo naglasiti da nikakvog razgovora i dogovora na tu temu nije bilo",  navodi u priopćenju jedan od vođa prosvjeda, predsjednik Udurge stopostotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodaje kako su od početka prosvjeda otvoreni za razgovor sa svima pa tako i o dužnosti novog ministra hrvatskih branitelja.

"Novi ministar između ostalog imat će obvezu osigurati hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji mjesto u društvu koje im pripada, kao i zaštitu digniteta Domovinskog rata. Nimalo laka i jednostavna obveza za onoga koji će biti imenovan na tu dužnost, a ta obveza pokazati će njegovu sposobnost", stoji u priopćenju.

Svoj interes da vodi Ministarstvo branitelja u novoj Vladi iskazivao je posljednjih dana u medijima pukovnik Miodrag Demo, saborski zastupnik koalicije stranaka na čelu sa strankom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara