Saucha neće podnijeti ostavku u saboru: "USKOK je taj koji mora dokazati moju krivnju, znam da sam nevin"

Saucha neće podnijeti ostavku u saboru: "USKOK je taj koji mora dokazati moju krivnju, znam da sam nevin"

Foto: Jurica Galoić/ PIxsell

TOMISLAV Saucha se ispred sabornice obratio novinarima, a povodom činjenice što je USKOK protiv njega podigao optužnicu.

Kako se i očekivalo, Saucha slučaj nije previše komentirao.

"Ne mogu vam ništa komentirati, moj odvjetnik će dati kratku izjavu za medije.

Ja i dalje stojim pri onome što sam govorio sve ove silne mjesece, da ja to ništa nisam napravio, da ja za ništa nisam kriv. Ovo je logičan korak, to je sve što imam za reći u ovom trenutku. Odbor za zakonodavstvo nema nikakve veze s ovim, ja sam zastupnik, nastavit ću raditi svoj posao.

Mislio sam da još vrijedi načelo presumpcije. To što je podignuta optužnica, ne znači da sam osuđen. Oni su ti koji meni moraju dokazati krivnju, ja znam od prvog dana da s time nemam nikakve veze, sasvim sigurno", rekao je Saucha.

Dakle, neće podnijeti ostavku na mjesto saborskog zastupnika.

"Kakva moralna odgovornost kad nisam kriv. Vi mislite da svaki put kad netko protiv nekoga podigne optužnicu da treba dati ostavku", rekao je Saucha.

Nakon što su ga novinari suočili s činjenicom da je protiv njega optužnicu podigao USKOK, a ne netko nebitan, Saucha je odbio dalje pričati. Zaključio je kako je možda već i previše rekao te odšetao od novinara.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Tomislava Sauchu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Tomislav Saucha.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara