Savjet za privatizaciju Ine - konačne ponude u prvom tjednu srpnja

Potencijalni strateški partneri za privatizaciju Ine u prvom tjednu srpnja trebat će dostaviti konačne obvezujuće ponude za kupnju 25 posto plus jednu dionicu Ine, a točan datum odredit će se naknadno, priopćeno je nakon današnjeg sastanka Savjeta za privatizaciju Ine, kojemu je predsjedao premijer Ivica Račan. L

U priopćenju se ističe da je Savjet zaključio da se proces privatizacije INE odvija predviđenom dinamikom i u skladu sa Zakonom o privatizaciji INE.

Pregovori s potencijalnim strateškim partnerima su okončani.

Dogovoren je konačni sadržaj transakcijskih dokumenata: ugovor o međusobnim odnosima dioničara, ugovor o kupoprodaji dionica, koji se odnosi na 25 posto plus jednu dionicu dioničkog kapitala društva INE, te ugovor o suradnji, a koji će se ponuditi potencijalnim strateškim partnerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na temelju tih dokumenata strateški partneri dat će konačne obvezujuće ponude. Datum za dostavu konačnih obvezujućih ponuda bit će u prvom tjednu sedmog mjeseca, čime bi se okončala prva faza procesa privatizacije INE. Točan datum bit će naknadno određen, navodi se u priopćenju sa sastanka Savjeta za privatizaciju Ine.

Današnji je sastanak održan pod predsjedanjem predsjednika Vlade Ivice Račana, a bili su mu nazočni svi članovi Savjeta: potpredsjednici Vlade Goran Granić i Slavko Linić, ministar za javne radove, obnovu i graditeljstvo Radimir Čačić, ministar financija Mato Crkvenac, ministar gospodarstva Ljubo Jurčić, ministar zaštite okoliša i prostornog uređenja Božo Kovačević, te ministar za obrt, malo i srednje poduzetništvo Željko Pecek.

Početkom ove godine tri su kompanije - austrijski OMV, mađarski MOL i ruski Rosneft - predale obvezujuće ponude za kupnju 25 posto plus jednu dionicu Ine.

Proces privatizacije Ine hrvatska je Vlada započela krajem travnja prošle godine, kada je odlučila da se raspiše međunarodni natječaj za privatizaciju 25 posto plus jednu dionicu Ine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara