Sazvan štrajk svih zaposlenih na RAI-u i štrajk svih novinara

SINDIKAT zaposlenih na talijanskoj državnoj radioteleviziji RAI sazvao je danas štrajk svih zaposlenih za 20. prosinca kao odgovor na stanje u tom poduzeću.

Istodobno je sindikat novinara također za 20. prosinca sazvao štrajk svih novinara u cijeloj Italiji, kakav je bio 16. studenoga, zbog prekida pregovora s izdavačima o novim radnim uvjetima.

Kriza na RAI-u, gdje su ostavke podnijela trojica od petorice članova upravnog odbora, očituje se i u gledanosti programa i smanjenoj propagandi. Sindikati koji okupljaju sve zaposlene, oko 13.000, na RAI-u sazvali su štrajk i zbog toga što se ne nalazi rješenje za upravni odbor.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Zastupničkog doma, Pierferdinando Casini i predsjednik Senata, Marcello Pera koji imenuju upravni odbor RAI-a, ne mogu doći do suglasja. Casini bi htio promijeniti svu petoricu, odnosno i one koji nisu podnijeli ostavke, a među kojima je predsjednik Antonio Baldassarre, dok bi Pera zamijenio samo one koji su podnijeli ostavke.

Oko tog pitanja zastao je dogovor dvojice predsjednika domova. Istodobno premijer Silvio Berlusconi, koji je i vlasnik tri TV-postaje, ne želi ulaziti u raspravu oko krize RAI-a. Ministar za komunikacije, član Nacionalnog saveza, Maurizio Gasparri izjavljuje kako predsjednici domova moraju samostalno donijeti odluke. U pozadini toga, dakako, traju političke polemike i stranke žele progurati svoje kandidate.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara