Schroeder račana i izaslanstvo sdp-a pozvao na proslavu 140. obljetnice SPD-A

Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) i predsjednik Vlade Ivica Račan predvodit će izaslanstvo SDPa Hrvatske na središnjoj proslavi 140. godišnjice osnutka Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD), koja će se održati u Berlinu 22. i 23. svibnja. L

Račana kao šefa hrvatske Vlade i predsjednika SDP-a osobno je pozvao njemački kancelar i predsjednik SPD-a Gerhard Schroeder koji je domaćin proslave.

Kancelar Schroeder bit će domaćin okupljanju socijaldemokratskih predsjednika vlada iz cijele Europe, a nakon toga bit će održan i sastanak svih nazočnih predsjednika europskih socijaldemokratskih stranaka. Premijer Račan pozvan je u tim prigodama govoriti o postignućima i planovima Hrvatske na putu u europske integracije.

U izaslanstvu SDP-a bit će potpredsjednica stranke Željka Antunović i zastupnica SDP-a u Hrvatskom saboru Mirjana Ferić-Vac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U SDP-u ističu kako je posjet visokog stranačkog izaslanstva Berlinu od višestrukog značenja.

Predsjedništvo Stranke europskih socijalista (PES), koje okuplja socijaldemokratske i socijalističke stranke zemalja članica Europe unije, prošloga je tjedna unaprijedilo SDP u status promatrača, s mogućnošću da u proljeće iduće godine, na izbornom kongresu PES-a, SDP dobije i status pridruženog člana.

Prvi korak k tome bit će sastanak Mreže za jugoistočnu Europu PES koji će se na jesen održati u Zagrebu. Priznanje koje je Stranka europskih socijalista time dala SDP-u potvrđuje opravdanost razvojnog i proeuropskog usmjerenja hrvatskih socijaldemokrata, navodi se u priopćenju SDP-a.

(Hina) pp/mt sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara