SDP: HDZ-ov ministar obrane Rončević pokušava srušiti gradsku vlast u Požegi

KLUB zastupnika SDP-a na današnjoj je konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru prosvjedovao zbog, kako su ustvrdili "pokušaja Berislava Rončevića (HDZ) da pritiskom na predsjednika Gradskog vijeća u Požegi sruši tamošnju lokalnu vlast".

SDP-ova zastupnica Milanka Opačić novinarima je ispričala priču koja je, kaže, počela prije desetak dana kada je ministar obrane Rončević pozvao predsjednika Vijeća Marijana Madunića (nezavizni vijećnik), ujedno i načelnika gradskog Ureda za obranu, da dođe u Ministarstvo obrane, u vrijeme kada se trebala održati sjednica Gradskog vijeća.

Time je, tvrdi Opačić, odgođena sjednica Vijeća, koja se, kaže, ionako rijetko održava zbog manjka kvoruma, i to zato jer HDZ-ovi vijećnici ne dolaze na sjednice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da je prema informacijama SDP-a za danas sazvana sjednica Gradskog vijeća odgođena jer je ministar Rončević najavio da će doći, ali uopće nije došao u Požegu.

Upozoravajući da se, po zakonu, gradsko vijeće raspušta u slučaju nemogućnosti održavanja sjednica, SDP-ovka je kazala da je upravo raspuštanje Vijeća i raspisivanje novih izbora cilj HDZ-a i ministra Rončevića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara