SDP: HDZ-ovac je fizički napao našeg čovjeka, vikao je: "Progutat će te noć!"

SDP: HDZ-ovac je fizički napao našeg čovjeka, vikao je: "Progutat će te noć!"
Ilustracija (nije fotografija događaja iz članka): Pixsell/Duško Jaramaz

KRAPINSKO-zagorski SDP priopćio je kako je jučer fizički napadnut SDP-ov zamjenik općinskog načelnika Dražen Mikulec.

Napad se, tvrdi SDP u priopćenju, dogodio pred zgradom općine Zlatar Bistrice, a povod napada i vulgarnog vrijeđanja načelnika općine i drugih članova općinskog vijeća u kojima SDP s koalicijskim partnerima ima većinu izmjena je prostornog plana općine što, tvrdi SDP, "očito nije bilo po volji određenim interesnim lobijima".

Napadač je, tvrde u SDP-u, bio na izbornoj listi HDZ-a, a napad su predvodili viđeniji članovi HDZ-a. U priopćenju SDP-a se tvrdi da je napadač prilikom divljačkog ispada vikao: "Progutat će te noć!"

Iz policije su Indexu potvrdili da je u vezi s fizičkim obračunom uhićena jedna osoba te da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Dražen Mikulec je za Index ispričao kako je napadnut nakon sjednice općinskog vijeća. 

"Prvo smo verbalno i psihički napadnuti, a zatim i fizički. Vjerojatno zbog nekih odluka na sjednici", kaže nam Mikulec.

Ima ogrebotinu na vratu i kaže kako mu je osim fizičkih posljedica ostala i psihička trauma.

Traže očitovanje Plenkovića

"S gnušanjem osuđujemo ovakav primitivni, ali i opasan čin kojim se, u trenutku kad se demokratske odluke legalnih tijela lokalne samouprave ne sviđaju pojedinim grupacijama, pokušava nasiljem i prijetnjama prisiliti vijeće da pogoduje nečijim interesima. Valja napomenuti da su općinski vijećnici već danima ranije, čak i u svojim domovima, bili izloženi prijetnjama i pritiscima od istog kruga ljudi, što govori da se nije radilo o slučajnom incidentu, nego planiranom činu s jasnim motivom da se utječe na način njihovog odlučivanja na sjednici vijeća", navodi se u priopćenju zagorskog SDP-a.

"Što je sljedeće, batinanje i ubojstva?"

Iz SDP-a tvrde da Mikulec prilikom napada nije teže ozlijeđen, ali se ipak pitaju: "Što je sljedeće? Možemo li očekivati još gore napade, batinanje i ubojstva političkih suparnika ili onih koji rade u interesu javnosti?"

"Ovim putem pozivamo predsjednika HDZ-a, a ujedno i predsjednika vlade Andreja Plenkovića da se na odgovarajući način očituje o ovom nedemokratskom i necivilizacijskom činu nasilja, a policiju i Državno odvjetništvo pozivamo da poduzmu sve zakonske aktivnosti kako bi se počinitelji priveli pravdi i adekvatno kaznili", zaključuje se u priopćenju SDP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara