SDP i HNS u Splitu zajedno izlaze na izbore, s njima želi i stranka Ive Josipovića

SDP i HNS u Splitu zajedno izlaze na izbore, s njima želi i stranka Ive Josipovića

Foto: Index

SDP i HNS dogovorili su suradnju u Splitu. Ništa još nije službeno, ali nam je savez potvrdio visoki izvor u SDP-u. Idućeg tjedna planirana je zajednička tiskovna konferencija na kojoj će se objaviti da će Srđan Gjurković biti zamjenik Aidi Batarelo. Dogovoreno je da HNS-ovci dobiju mjesta broj 2 i 6 na listi za Gradsko vijeće. Uz Gjurkovića tu bi se trebao naći i Goran Kovačević, akutalni zamjenik gradonačelnika Ive Baldasara.

U savez želi i Naprijed Hrvatska

Savez SDP-a i HNS-a je očekivan, pregovore je u ime SDP-ovaca vodio predsjednik organizacije Darko Parić nakon što mu je Gradski odbor dao ovlasti da dogovara detalje. Zanimljivo je možda da bi u savez htio i Damir Vidošević iz stranke Naprijed Hrvatska Ive Josipovića. Ništa još nije dogovoreno jer Vidošević traži mjesto koje bi mu garantiralo prolazak u Gradsko vijeće, što u SDP-u i nisu spremni prihvatiti.

Batarelo s drugim zamjenikom kuhala juhu za beskućnike pa joj pauk pokupio auto

Drugo zamjeničko mjesto, kako neslužbeno doznajemo, trebalo bi pripasti dr. Jošku Markiću, splitskom pedijatru, relativno slabo poznatom članu SDP-a. S Batarelo je nedavno kuhao tajlandsku juhu na Sajmu GAST. SDP-ovoj kandidatkinji za gradonačelnicu Splita dogodila se tom prilikom i mala neugodnost. Dok je kuhala za splitske beskućnike, pauk joj je pokupio automobil.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara