SDP odgodio unutarstranačke izbore kako bi "potkresao krila" Bandiću?

Tekst: J.C.
Foto: Igor Sambolec / Cropix

SVI IZBORI unutar SDP-a odgođeni su za veljaču iduće godine, odlučeno je na sastanku Predsjedništva najveće oporbene stranke, a nagađa se kako je Zoran Milanović taj potez povukao kako bi spriječio Milana Bandića da uoči predsjedničkih izbora još jednom preuzme vodstvo zagrebačkog SDP-a.

Naime, Milanović navodno vjeruje da bi pobjeda na unutarstranačkim izborima u Zagrebu Bandiću dala dodatni vjetar u leđa i pomogla mu u predsjedničkoj kampanji. Službeno se Bandić za predsjednika Hrvatske još nije kandidirao, ali dobro obaviješteni izvori iz njemu bliskih krugova sugeriraju kako se kandidatura može očekivati početkom lipnja. Milanović je odlukom da se izbori unutar stranke odgode pokazao da nema previše vjere u Bandićeve protukandidate Davora Bernardića i Ivu Jelušića.

Kao službeni razlog odgode izbora unutar SDP-a, stranka je navela važnost predsjedničkih izbora na koje se, kako kažu, sad moraju sasvim fokusirati i pružiti Ivi Josipoviću potrebnu podršku. Odluku koja je donesena na predsjedništvu stranke u subotu mora potvrditi Glavni odbor SDP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara