SDP osvojio Ivanić Grad, nije pomogao ni Bošnjakovićev sin

SDP osvojio Ivanić Grad, nije pomogao ni Bošnjakovićev sin
Ilustracija: Marko Prpic/PIXSELL,DIP

GLASOVI za EU parlament prebrojani su širom Hrvatske i objavljeni na stranicama DIP-a.

Jedan od zanimljivijih rezultata koji se izdvaja je izborni rezultat u Ivanić Gradu.

Naime, u Ivanić Gradu je na vlasti HDZ, SDP u Gradskom vijeću ima tek jednog vijećnika. No jučerašnje glasanje za EU zastupnike nije bilo u skladu s trenutnim sastavom vlasti. 

 

HDZ na vlasti, EU izbore osvojio SDP

Naime, SDP koji je u manjini dobio je 26,63 posto glasova. 

HDZ koji je na vlasti u tom mjestu dobio je tek 16,81 posto glasova. 

Koalicija sa SDP-om u Ivanić Gradu ima 5 vijećnika, ali budući da su na izbore išli u koaliciji, iz SDP-a zapravo dolazi samo jedan vijećnik. 

HDZ koji drži većinu ima 8 mandata.

Sin ministra Bošnjakovića imenovan za predsjednika Nadzornog odbora komunalne tvrtke

Podsjetimo, upravo je u Ivanić Gradu 25-godišnji sin ministra pravosuđa, Dino Bošnjakovića, nedavno imenovan za predsjednika Nadzornog odbora komunalne tvrtke Ivakop iz Ivanić Grada.

U vezi imenovanja Bošnjakovića mlađeg na čelo njihovog Nadzornog odbora obratili smo se Ivakopu s nekoliko pitanja, za početak je li bio raspisan javni natječaj za predsjednika Nadzornog odbora. “Javni natječaj za članove i predsjednika Nadzornog odbora Ivakop d.o.o. nije bio raspisan”, odgovorili su Indexu iz Ivakopa u dopisu koji potpisuje tajnica Društva Jasna Šturbek-Igrec. 

Dodatno objašnjavaju da “Zakonom o trgovačkim društvima, podzakonskim propisima, Društvenim ugovorom Društva i drugim aktima Društva nije propisano niti nema obveze raspisivanja natječaja za izbor članova ili predsjednika Nadzornog odbora”.

Zanimalo nas je koje to kvalifikacije Dino Bošnjaković ima za poziciju predsjednika Nadzornog odbora gradske komunalne tvrtke i jesu li neke konkretne kvalifikacije potrebe, a iz Ivakopa su nam odgovorili da “ ne postoje konkretne specifikacije o kvalifikacijama potrebnim za predsjednika Nadzornog odbora niti je obveza propisivanja istih regulirana odredbama bilo kojeg propisa u RH”. Što se tiče školske spreme Dine Bošnjakovića, u Ivakopu kažu da je on “prema informacijama kojima raspolažu sveučilišni prvostupnik međunarodnih odnosa i diplomacije Sveučilišta Libertas i suradnik na pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU”.

Otkrio nam da u Ivanić Gradu organizira Festival igračaka

I kada je riječ o tome da je Dino Bošnjaković potpisao imenovanje Dine Bošnjakovića na poziciju predsjednika Nadzornog odbora Ivakopa sve je navodno po pravilima, uvjeravaju iz Ivakopa. 

Razgovarali smo tada i s Dinom Bošnjakovićem, ministrovim sinom koji je rođen 1992. godine i predsjednik je Mladeži HDZ-a u Ivaniću i član predsjedništva Mladeži HDZ-a Zagrebačke županije. U telefonskom razgovoru za Index rekao da je za predsjednika Nadzornog odbora Ivakopa “predložen od gradonačelnika Ivanić Grada, pitali su me jesam li zainteresiran za tu funkciju i rekao sam da jesam, i to je u principu to, nema tu nikakve druge priče sa strane”. 

Pojasnio je da je njegovo članstvo u stranci ipak imalo određenu ulogu u tome što je predložen za predsjednika NO-a.

“Da ne ispadne kako je to isključivo preko HDZ-a… Ja se bavim i organiziranjem Festivala igračaka u Ivaniću, tamo sam programski direktor. Također, već duže vrijeme sudjelujem u radu Turističke zajednice u Ivaniću, imamo Bučijadu u Ivaniću i organiziram kvizove u Ivaniću...Pa, više je išlo preko te priče, tu sam imao doticaj s gradonačelnikom i gradskim vijećem. Član HDZ-a jesam i to je sigurno doprinijelo, ali se bavim i ovim. To možete nadodati svemu”, zaključio je Dino Bošnjaković

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara