SDP podržava Vlahušićev referendum o golfu na Srđu

Ilustracija: Hr Foto

SDP je podržao najavu dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića da građani nakon provedene detaljne javne rasprave na referendumu odluče o projektu golfa na Srđu.

"Provedbom referenduma izvršna vlast u Gradu Dubrovniku pokazat će političku odgovornost te realizirati obećanje o provedbi referenduma o ovom projektu izrečenu tijekom kampanje za lokalne izbore", smatraju u SDP-u te dodaju kako je referendum najučinkovitiji instrument direktne demokracije, a prihvatit će rezultate tog izlaska građana na birališta bez obzira na ishod.

"Zakon o golfu stvara jaz između nekolicine povlaštenih i većine zakinutih"

"Naglašavamo da se SDP ne protivi realizaciji golf igrališta kao dodatnih turističkih sadržaja kojima je moguće produžiti sezonu i obogatiti ponudu naših turističkih destinacija, međutim, protivimo se ideji koja stoji iza Zakona o golf igralištima: jeftine uzurpacije i prenamjene vrijednog zemljišta u cilju apartmanizacije i brzog bogaćenja te pogodovanja jednoj skupini investitora čime se ugrožava poduzetnička klima u Hrvatskoj", pišu iz SDP-a.

Smatraju kako Zakon o golf igralištima stvara "ogroman jaz između nekolicine povlaštenih i većine zakinutih što jako podsjeća na turobno razdoblje tajkunske privatizacije kada su u par godina u neviđenom, zakonom zaštićenom grabežu, pootimani najvredniji hrvatski privredni resursi – poduzeća, hoteli, nekretnine, imovina". Dodaju kako se s ovim zakonom "područje grabeži" prebacilo na vrijedno neizgrađeno zemljište i prirodne resurse, uglavnom u obalnom području, čemu se SDP "najoštrije suprotstavlja".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara