SDP pogodovanjem Nini Paviću opet otvorio novi slučaj "Varšavske"?

Foto: Boris Kovačev (Cropix)


ZASTUPNICI SDP-a Zorana Milanovića tvrde kako se radi o grešci i zamoru materijala no teško je vjerovati da je na zagrebačkoj skupštini "slučajno" prihvaćena sporna odluka o prodaji zemljišta na križanju Zagrebačke avenije i Selske ulice na kojem bi se trebao sagraditi neboder od čak 34 kata. Ništa u tome ne bi bilo čudno da neboder navodno treba graditi grupacija Alleghny Financial, koja je u djelomičnom vlasništvu medijskog mogula Ninoslava Pavića, suvlasnika Europapress Holdinga.

> Josipović o Slobodnoj Dalmaciji: Nemam veze sa sastankom Matijaševića i Uprave EPH
 
"Iako je na skupštinskom odboru za financije, koji se održao tri dana prije sjednice u ponedjeljak, istaknuto kako je prodaja ovog zemljišta sa početnom cijenom od 23 milijuna kuna za 982 četvorna metra vjerojatno najbolja u povijesti Zagreba, odluka je odbijena jer je Odbor uvažio žalbu, odnosno negativno mišljenje Vijeća gradske četvrti Trešnjevka jug, na čijem se području nalazi sporno zemljište. Također, odluku o prodaji odbio je i Odbor za prostorno uređenje", podsjeća zagrebački Vjesnik dodajući da je usuglašeni stav Kluba zastupnika SDP-a, inače stranačke većine u Skupštini, prije sjednice bio taj da se prodaja zemljišta, koju je Skupštini predložio gradonačelnik Milan Bandić, ne prihvati.

No, na kraju Pavićev projekt dobio je zeleno svjetlo. Vjesnik je objavio da se odluka o prodaji zemljišta ne može povući jer se radi o izvršnom zaključku, pa je vrlo diskutabilno kakve bi se posljedice mogle dogoditi ako Skupština pokuša povući odluku.

Slučaj bi mogao uvelike nalikovati i "slučaju Varšavske ulice" jer bi reakcija javnosti mogla biti žestoka posebice stanovnika Trešnjevke koji su se već prije, kao i struka odredili protiv takvog projekta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara