SDP pozdravlja HDZ-ov poziv na povratak svih Srba i normalizaciju odnosa sa SICG

SDP POZDRAVLJA poziv predsjednika HDZa Ive Sanadera na povratak svih Srba u Hrvatsku i na što bržu normalizaciju odnosa sa Srbijom i Crnom Gorom, jer takvo stajalište u cijelosti pridonosi svim naporima koje je u protekle četiri godine u tim pitanjima poduzimala koalicijska Vlada sa SDP-om na čelu.

U današnjem priopćenju SDP-a ističe se kako ta stranka jedino žali što takva izjava nije dana prije četiri godine i to hrvatskim medijima, jer se "danas zasigurno ne bismo pitali zašto Hrvatska nije ušla u prvi krug proširenja Europske unije".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP također podsjeća da sva ljudska prava, pa tako i pravo na imovinu svim hrvatskim građanima, jamči Ustav, te nema potrebe ni za kakvim dodatnim jamstvima bilo koje stranke u tom pitanju, stoji u priopćenju.

U interviewu za francusku agenciju AFP, koji je objavljen jučer, predsjednik HDZ-a Ivo Sanader pozvao je sve srpske izbjeglice da se vrate u Hrvatsku. "Jamčit ćemo im sva prava, pa i pravo vlasništva", kazao je Sanader čija je stranka, trenutačno u oporbi, bila poznata po protusrpskim stajalištima, ističe ta agencija u interviewu sa Sanaderom, koji će u cijelosti objaviti idući tjedan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara