SDP: Sve je još uvijek daleko od kraja i nakon razgovora manjina i Mesića

SDP: Sve je još uvijek daleko od kraja i nakon razgovora manjina i Mesića

SDP nema nikakvih komentara nakon konzultacija koje je danas održao predsjednik Mesić s predstavnicima manjina.

"Za sada sve ide svojim tijekom kako je najavio predsjednik i još uvijek je sve daleko od svog kraja. Nemamo ništa za komentirati u vezi do sad održanih konzultacija. Kao što je najavljeno sutra ne konzultacije ide naš predsjednik Milanović, ali i Sanader, te Friščić i Adlešić;" rekla je Gordana Grbić, glasnogovornica SDP-a.

No, SDP bi nakon današnjih konzultacija trebao osjećati zadovoljstvo. Šest predstavnika manjina najavilo je da  će nastupiti zajedno sa zajedničkom platformom, a predvode ih tri zastupnika srpske nacionalne manjine na čelu s Miloradom Pupovcem. A Pupovac je nakon konzultacija izjavio da on mora uzeti u obzir da je većina njegovih birača sklonija SDP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica ostalih predstavnika manjina, Bošnjak Šemso Tanković i Rom Memedi rezultat za sad drže neriješenim jer je prvi potpisao sporazum s SDP-om, a drugi s HDZ-om.

Kao što se očekivalo od početka, više će se znati nakon konzultacija zeleno-žute koalicije s predsjednikom Mesićem, ili će barem on imati cijelu sliku u glavi.

D.M.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara