SDP: U Zagrebačkom holdingu nelegalno se zapošljava ljude bez odgovarajuće stručne spreme

SDP: U Zagrebačkom holdingu nelegalno se zapošljava ljude bez odgovarajuće stručne spreme

Foto: FAH

KLUB zastupnika zagrebačkoga SDP-a priopćio je kako osuđuje praksu nelegalnog zapošljavanja radnika Vodoopskrbe i odvodnje koji nemaju odgovarajuću stručnu spremu te zahtijeva da se ispita koliko je takvih nepravilnosti u cijelome Zagrebačkom holdingu.

Ističu kako je utvrđeno da od 1046 zaposlenika njih čak 138 nema odgovarajuću stručnu spremu za radna mjesta na koja su raspoređeni te da je na znatan broj vodećih mjesta raspoređeno više ljudi nego što je potrebno.
 
"S obzirom na opseg nepravilnosti utvrđenih u Vodoopskrbi, očito je da nije riječ o izdvojenim slučajevima, nego o ustaljenoj praksi. Klub zastupnika SDP-a inzistira da se ispita koliko je takvih nepravilnosti u cijelome Zagrebačkom holdingu", stoji u priopćenju zagrebačkoga SDP-a. 

Predsjednik zagrebačkoga SDP-a Davor Bernardić, kako se navodi u priopćenju, izrazio je zabrinutost, ističući da je takvo ponašanje kad je riječ o javnim poduzećima i novcu neodgovorno i štetno.

"Sve nepravilnosti moraju se istražiti, a odgovorni sankcionirati. Ne smije biti privilegiranih, ista pravila moraju vrijediti za sve. Javnim novcem se treba gospodariti odgovorno. Nažalost, građani su opet izvukli deblji kraj i platili račun. To je nedopustivo", upozorio je Bernardić.

Zagrebački SDP u priopćenju ističe da neprekidno upozorava na nepravilnosti i netransparentnost u Holdingu te predlaže da se stvari počnu rješavati sustavno i analitički.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara