SDP-ov Darko Parić u Saboru nabio 67.000 kuna troškova: "Nisam trošio ništa posebno"

SDP-ov Darko Parić u Saboru nabio 67.000 kuna troškova: "Nisam trošio ništa posebno"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ov saborski zastupnik Darko Parić u Saboru se istaknuo kao zastupnik s najvećim troškovima. Parić je potrošio preko 67.000 kuna.

"Iskreno govoreći, ne znam, ja nisam trošio ništa posebno, jedino što sam bio redovit na svim sjednicama. Ja sam svaki tjedan, kad su bile sjednice Sabora, uredno dolazio na njih. Jedan službeni put u Ameriku i to je to. U Zagrebu, kao i ostali zastupnici, imam stan i to je to. Jedino što se može izdvojiti su troškovi puta, s obzirom da živim u Splitu, a Sabor je u Zagrebu", rekao je Parić za N1.

"Možda je razlika u tome što sam ja u Saboru bio redovit na svim sjednicama. I put u SAD, s obzirom da sam u Odboru za međuparlamentarnu suradnju s NATO-om. To je jedina posebnost", dodao je, napominjući da su i drugi saborski zastupnici išli na službena putovanja.

"Ja ne primam plaću u Saboru, nego sam volonter, a plaću primam tamo gdje radim. Imam stan gore kao i ostali zastupnici, jedino ti troškovi puta koji se daju za dolazak", kazao je Parić. Upozorio je da je već ranije primijetio da najveće troškove u Saboru imaju zastupnici iz Splita i Dubrovnika - oni koji žive najdalje od Zagreba.

"Doći do Zagreba i nazad ipak su troškovi, a to Sabor po poslovniku plaća. Vrtimo se u krug. Napada se zastupnike da nisu u Saboru, a onda kad dođemo, onda smo trošak", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara