SDP-ov Neven Mimica otkrio koliko se obogatio u EU, imao je ogromnu plaću

SDP-ov Neven Mimica otkrio koliko se obogatio u EU, imao je ogromnu plaću
Screenshot: N1

BIVŠI europski povjerenik Neven Mimica bio je gost intervjua tjedna Točke na tjedan na N1 televiziji.

Među ostalim, on je pričao o visokim primanjima koje je tamo imao. Upitan o tome koliko je bogatiji nakon šest i pol godina u Europskoj komisiji, rekao je da su plaće nešto manje od 20.000 eura.

"Plaće jesu velike, one su određene europskim financijskim okvirima. Nešto manje od 20 tisuća eura. Ako ćemo gledati imovinske kartice prije i poslije mandata, sigurno je razlika poprilična", rekao je Mimica.

Mimica ističe kako po zakonskim propisima niti u Hrvatskoj niti u Europskoj komisiji ne postoji obveza prijave ukupne imovine nakon završenog mandata. "U Europskoj komisiji postoji obveza prijave one imovine koja bi eventualno mogla biti sporna - u smislu vlasničkih udjela, udjela u dionicama, itd. S razine EU-a, ono što bi moglo izazvati sukob interesa - udjela u vlasničkim strukturama i udjela u dionicama, to imam minimalno. Porast imovine jest novi stan u Zagrebu", kazao je Mimica.

"U cijeloj priči oko moje imovine, mislim da se pokušavalo nešto napraviti što nije dio procesa imenovanja i propitivanja na razini Europske unije. To treba uvijek propitivati, ali kod kuće. Od Bruxellesa očekivati posao koji nije učinjen kod kuće, ja mislim da je u ovakvom kontekstu neprimjeren", dodaje Mimica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara