SDP-ov Vidović prvo glasao protiv liste jer nije na njoj, a par sati kasnije nazvao ju je pobjedničkom

SDP-ov Vidović prvo glasao protiv liste jer nije na njoj, a par sati kasnije nazvao ju je pobjedničkom

Screenshot: HRT

GLAVNI ODBOR SDP-a jučer je potvrdio kandidacijske liste za predstojeće parlamentarne izbore, protiv kojih su glasovala dvojica članova, Tonino Picula i Davorko Vidović.

Razlog zbog kojeg se dvojica protivio listama bio je taj što međi kandidatima SDP-a na listi nije i Vidović. Zoran Milanović objasnio je kako je s Vidovićem ranije dogovorio kako on neće biti na listi, već na funkciji u izvršnoj vlasti.

Ubrzo nakon glasanja protiv predloženih lista, Vidović je u Dnevniku 3 HTV-a izjavio kako je usvojena pobjednička lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Usvojena je pobjednička lista, sastavljanje je uvijek delikatan posao, sukobljavaju se različite interese, uvijek će biti nezadovoljnih", rekao je i objasnio da je protvi glasao dok se raspravljalo o prijedlogu.

"Liste su svojevrsne političke poruke. Rasprava je išla u prilog tome da se pošalju još neke pozitivne poruke. Da je stranka velika, dovoljno široka, da može integrirati sve generacije, da nema strahova, osveta i razlika, koja bi bile nepremostive", rekao je Vidović.

Tvrdi da nije razočaran što nije na listi jer i dalje ima prostor za političko djelovanje.

"Nisam posljednji mohikanac", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara