SDP-ov zastupnik Vinković: Kaznu si mogu objesiti za neku stvar, jer nemaju onu stvar!

SDP-ov zastupnik Vinković: Kaznu si mogu objesiti za neku stvar, jer nemaju onu stvar!

Tekst: P.V.
Foto: Radio Đakovo

ZORAN VINKOVIĆ, SDP-ov zastupnik koji je pravnoj službi Hrvatskog sabora jučer poručio da kaznu od 10.000 kuna koju su mu izrekli mogu "okačiti na onu stvar", danas je pred novinarima u Đakovu imao ponovljeni performans. Vinković je, podsjećamo, kažnjen nakon što je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa utvrdilo da je protupravno naplatio putne troškove jer je na rasprave u Saboru dolazio službenim gradskim vozilom, a ne svojim osobnim automobilom, kao što je pokušao prikazati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tužit ću Sabor za narušavanje ugleda", ponovio je Vinković svoju jučerašnju konstataciju dodavši da je zgrožen postavljenim presedanom jer je Sabor u njegovom slučaju, kako kaže, na sebe preuzeo i sudske ovlasti. "Tužit ću ih, a kad dobijem odštetu, novac od parnice ću uplatiti u gradski humanitarni fond Za dječji osmijeh", kaže Vinković.

SDP-ov zastupnik tvrdi da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret, a Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa prozvao je kao tijelo kojim manipuliraju HDZ-ovci Vladimir Šeks i Jadranka Kosor. "Tijekom tih godinu dana ja sam koristio gradski, ali i svoj automobil. Sve je to upisano u knjizi dolazaka, ali tu knjigu ja nikad nisam dobio jer je ona glavni dokaz kako se radi o namještaljci! Po pravilniku sam imao pravo na putne troškove, ali kad su me počeli prozivati, da pokažem svoje moralne principe, tih sam 17 tisuća kuna uplatio u državni proračun. To povjerenstvo vjerojatno niti ne zna", kazao je Vinković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara