SDP-ov zastupnik Vinković: Kaznu si mogu objesiti za neku stvar, jer nemaju onu stvar!

Tekst: P.V.
Foto: Radio Đakovo

ZORAN VINKOVIĆ, SDP-ov zastupnik koji je pravnoj službi Hrvatskog sabora jučer poručio da kaznu od 10.000 kuna koju su mu izrekli mogu "okačiti na onu stvar", danas je pred novinarima u Đakovu imao ponovljeni performans. Vinković je, podsjećamo, kažnjen nakon što je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa utvrdilo da je protupravno naplatio putne troškove jer je na rasprave u Saboru dolazio službenim gradskim vozilom, a ne svojim osobnim automobilom, kao što je pokušao prikazati.

"Tužit ću Sabor za narušavanje ugleda", ponovio je Vinković svoju jučerašnju konstataciju dodavši da je zgrožen postavljenim presedanom jer je Sabor u njegovom slučaju, kako kaže, na sebe preuzeo i sudske ovlasti. "Tužit ću ih, a kad dobijem odštetu, novac od parnice ću uplatiti u gradski humanitarni fond Za dječji osmijeh", kaže Vinković.

SDP-ov zastupnik tvrdi da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret, a Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa prozvao je kao tijelo kojim manipuliraju HDZ-ovci Vladimir Šeks i Jadranka Kosor. "Tijekom tih godinu dana ja sam koristio gradski, ali i svoj automobil. Sve je to upisano u knjizi dolazaka, ali tu knjigu ja nikad nisam dobio jer je ona glavni dokaz kako se radi o namještaljci! Po pravilniku sam imao pravo na putne troškove, ali kad su me počeli prozivati, da pokažem svoje moralne principe, tih sam 17 tisuća kuna uplatio u državni proračun. To povjerenstvo vjerojatno niti ne zna", kazao je Vinković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara