SDP-ova županica Lovrić platit će zbog klevete HDZ-ovca Šanteka

SDP-OVKA Marina Lovrić, županica sisačko-moslavačke županije, nepravomoćno je osuđena za klevetu HDZ-ovog saborskog zastupnika i bivšeg dožupana Ivana Šanteka jer ga je prije više od dvije godine, točnije 24. travnja 2006. godine, uvrijedila rekavši da "danas lako možete naći nekoga koji će vam za 500 kuna ili eura reći što želite" pa nastavila kako "vijećnik Šantek tako skuplja informacije i srozava sebe kao političara".

Zbog toga je zaradila novčanu kaznu od 9.450 kuna, a ujedno i troškove odvjetničkih usluga za koje je Šantek morao izdvojiti 6.170 kuna. Cijeli sudski proces, prema riječima Lovrićeve, "ne zaslužuje komentar".

"Ovaj postupak ne zaslužuje komentar i ne znam u čiju je svrhu izveden. Naravno da ću se žaliti jer su moje riječi, za koje me se teretilo na sudu, iznijete u posve drugom kontekstu", istaknula je Lovrić, ali se nije mogla sjetiti u kojoj su točno misaonoj cjelini iste izgovorene. Pa ipak se cijela stvar dogodila prije dvije godine.

Iako u početku nije bila voljna prokomentirati rad hrvatskog pravosuđa, kasnije je popustila, pa i skrenula pažnju na njegovu pristranost, pogotovo kad se pred sudom nađe njezin politički protivnik Šantek.

Šantek je uzimao novac poreznih obveznika, a sud ga je amnestirao

"Ja sam u zimi 2005. na 2006. godinu Općinskom sudu u Sisku prijavila Ivana Šanteka zbog sukoba interesa. Naime, on je tada mjesečno ostvarivao 22 do 24 tisuće kuna prihoda i to po tri osnove. Naime, on je dobivao plaću kao dožupan, potom kao član županijskog poglavarstva, ali i kao županijski vijećnik", otkrila je Lovrić nastavivši kako je Općinsko državno odvjetništvo njenu prijavu samo odbacilo kao neosnovanu.

Kako ističe županica, takvo što je više nego zanimljivo jer se u trag isplaćenom novcu jednostavno može ući, poglavito zbog toga što su sve isplate iz županijskog proračuna evidentirane, pa se lako mogu utvrditi sve takve novčane transakcije. Očito je stoga, drži Lovrićeva, da se tu radi u nečijem interesu.

"Uzeo je novac poreznih obveznika, a hrvatsko pravosuđe ga je zbog toga amnestiralo", zaključila je Lovrićeva. Stoje li navodi županice Lovrić teško je zaključiti, tim više što nismo bili u mogućnosti u poslijepodnevnim satima stupiti u kontakt sa sabornikom Šantekom.

Ig.M. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara