SDP-ovci o Memedijevom priklanjanju HDZ-u: To je njegovo pravo, ali ništa nije gotovo

PROVJERILI smo u redovima SDP-a jesu li razočarani činjenicom da se prvi Rom u saboru, Nazif Memedi, ipak odlučio za HDZ, a ne za SDP, te misle li da je sada sve gotovo.

Gordana Grbić iz SDP-ova Ureda za odnose s javnošću rekla nam je kako je "Memedi i SDP-u i HDZ-u jučer rekao isto - da o tome mora razgovarati sa predstavnicima romskih udruga, a ovo danas je njihova zajednička odluka i na to imaju pravo". "To je njihovo pravo. Mi se zbog toga nemamo zašto ljutiti i nema nam zašto biti žao", komentirala je Grbić.

Upitana za mišljenje je li sada sve gotovo, s obzirom da je vrlo vjerojatno da će se SDSS također prikloniti HDZ-u, Grbić je rekla: "Vidjet ćemo! Dok nisu potpisali, ništa još nije sigurno".

Željka Antunović: Ništa nije gotovo

Željka Antunović nam je rekla kako je Memedijeva odluka "rezultat standardnog ponašanja HDZ-a" te kako Sanaderu "ono što mu je uspjelo s predstavnikom romske nacionalne manjine, neće uspjeti s ostalim predstavnicima manjina".

Prema njenim riječima, predsjednik HDZ-a "maltretira zastupnike koji su voljom građana dobili svoje mjesto u Saboru" te "objavljuje laži o tome da su i predstavnici drugih nacionalnih manjina već potpisali dogovor s HDZ-om, jer nisu i neće".

"Sanader poziva ulicu da rješava njegovu fotelju. To je nedopustivo i to nećemo dozvoliti! Ništa još nije gotovo!", poručila je Antunović.

Ingrid Antičević-Marinović: Sastavit ćemo Vladu

Unatoč činjenici da se predstavnik romske nacionalne manjine priklonio HDZ-u, Ingrid Antičević-Marinović je i dalje optimistična: "Normalno da nismo sretni što se odlučio za HDZ, ali sigurni smo da se neće sve manjine prikloniti HDZ-u. Mi ćemo sastaviti Vladu!".

"HDZ je već dobio ono što je mogao dobiti na ovim izborima. Sanader si je sam kriv što je u potpunosti uništio desnicu svojim porukama poput `glas za HSP je propali glas`, pa sad nema s kim koalirati. Ono što je ostalo je ljevica, ljudi koji su glasali za promjene. Sanaderovo koaliranje s bilo kojom od tih opcija bi bilo neprirodna koalicija", pojasnila je Antičević-Marinović u razgovoru za Index.

Leko: Sporazum sa HDZ-om ne umanjuje naše šanse

"Mislim da manjine imaju pravo da ih zastupaju oni za koje su se odlučili. To što su se Romi sporazumjeli s HDZ-om ne umanjuje šanse SDP-a niti koalicijskih partnera da eventualno dobiju pravo na sastavljanje Vlade." - mišljenja je SDP-ov budući parlamentarac Josip Leko.

I.M. / I.K.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara