SDP-ovci od jutra raspravljaju iza zatvorenih vrata

SDP-ovci od jutra raspravljaju iza zatvorenih vrata

Foto: Hina

ČLANOVI Glavnog odbora SDP-a na sjednici koja je počela u subotu ujutro, navečer još raspravljaju o prvoj točki dnevnog reda, to jest o rezultatima nedavnih parlamentarnih izbora nakon kojih je SDP postao oporba.

Članovi Glavnog obora koji povremeno izađu iz prostorija središnjice stranke, novinare su izvijestili da je o izbornim rezultatima i čitavoj kampanji diskutiralo više od 40 članova. Oponenti predsjednika Zorana Milanovića predvođeni Zlatkom Komadinom, koji je najavio svoju kandidaturu za predsjednika stranke, traže da se osnuje povjerenstvo koje bi izradilo izvješće o kampanji i rezultatima izbora, o kojem bi se glasovalo tajno. Podsjećaju da su to u stranci učinili i nakon izgubljenih parlamentarnih izbora 2007.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek nakon te točke uslijedit će rasprava i odlučivanje o tome kad će biti provedeni unutarstranački izbori.
Sudeći po izjavama nekih SDP-ovaca, i to bi moglo potrajati s obzirom na to da Milanović smatra da se izbori moraju održati što prije, u ožujku, a oni skloni Komadini predlažu da budu u travnju, navodeći da bi se u protivnom prekršio stranački statut jer se sve izborne radnje i održavanje stranačke konvencije na kojoj će se birati tijela stranke ne bi stigla održati u zadanim rokovima.

Po neslužbenim informacijama, Komadina je održao vrlo motivirajući govor o potrebi novog stranačkog djelovanja za što je dobio burni pljesak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara