SDP-ovka koja će zbog jedne sjednice godinu dana primati plaću: Dio novca ide u dobrotvorne svrhe

SDP-ovka koja će zbog jedne sjednice godinu dana primati plaću: Dio novca ide u dobrotvorne svrhe

Screenshot: Al Jazeera

28. PROSINCA, na sjednici Sabora, za zastupnike je prisegnulo nekoliko zamjenika Milanovićevih ministara, budući da ministri i Milanović nisu mogli prisustvovati sjednici u Saboru.

> SDP-ovka će za par sati u Saboru plaću primati godinu dana: Uzet ću novac, ali zakon treba mijenjati

Iako su u Saboru taj dan proveli svega nekoliko sati, prema Zakonu o pravima dužnosnika pripada im šest punih saborskih plaća (oko 16.000 kuna), te još šest mjeseci po pola saborske plaće. Ipak, nakon što Sabor u petak izglasa novu Vladu, stari ministri se vraćaju u Sabor, a njihovi zamjenici moraju odstupiti.

Posljednjih dana u tom se kontekstu posebno spominje SDP-ovu zastupnicu iz Vukovara Biljanu Gaću koja se o cijeloj situaciji još jednom očitovala putem svog Facebook profila.

"Kako bi i dalje sve bilo javno i transparentno, iskoristit ću ovaj prostor da kažem što sam i na koji način rekla za navedene medije. Ne radi se ni o kakvom pravdanju, pišem ovo isključivo zbog interesa javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moje stručno osposobljavanje (a time i mogućnost zaposlenja) prekinuto je zbog ulaska u Hrvatski sabor. Moja je želja bila nakon izlaska iz Hrvatskog sabora nastaviti svoje stručno osposobljavanje i otvoriti si mogućnost zaposlenja u Vukovaru, kao i većina drugih mladih ljudi koji sigurno žele raditi u struci i stjecati radno iskustvo, zbog toga se, na kraju krajeva, i školujemo.

Nažalost, ja to više ne mogu - ne mogu se vratiti odmah nakon izlaska iz Hrvatskog sabora, već se prijavljujem na Zavod za zapošljavanje i istog dana počinjem tražiti posao u nadi da ću ga zaista naći. Čim nađem posao, naknada prestaje. I prije ove medijske pompe sam planirala dio iznosa (za koji ne znam koliki će biti zbog mogućnosti da ću ubrzo naći posao) uložiti u vukovarsku zajednicu.

Dio novca ići će stipendiranju onih kojima je to potrebno

Predložit ću inicijativu Gradonačelniku Vukovara da, ukoliko je pravno moguće, stipendiram minimalno jednog studenta ili studenticu jer iz vlastitog iskustva dobro znam što znači stipendija za studenta odnosno studenticu iz Vukovara. Pogotovo kada cijelo školovanje provedete u studentskom domu. Drugi dio novca ću, prema potrebi i mogućnosti, donirati Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru ili Sigurnoj kući nakon što obavim razgovor s njima. To bih učinila svakako, ali nažalost, sad to moram i javno obznaniti.

O svim daljnjim koracima javnost će biti informirana. Ja sam zaista čiste savjesti. Unatoč tome kako je priča o meni predstavljena, želim reći da ako će sve ovo doprinijeti tome da se Zakon promijeni, bit ću vrlo sretna. Zahvaljujem svima onima koji su mi uputili riječi podrške", napisala je mlada SDP-ovka na Facebooku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara