SDP-ovka napala HDZ-ovu najavu rezanja poreza na dohodak

SDP-ovka napala HDZ-ovu najavu rezanja poreza na dohodak
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

HDZ je kao jedan od prvih poteza najavio rezanje poreza na dohodak.

Prema najavama i planovima HDZ-a, cilj je smanjiti stope poreza na dohodak sa sadašnjih 24 na 20 posto i s 36 na 30 posto, pri čemu valja reći da se stopa od 24 posto sada obračunava na dohodak do 30.000 kuna mjesečno, a ona od 36 posto na dohotke iznad 30.000 kuna.

No, SDP-ovka Ivana Marković, načelnica Supetra i četvrta na listi SDP-a u 10. izbornoj jedinici, smatra da to neće pomoći običnom radniku.

"Najavljeno smanjenje poreza na dohodak neće pomoći radniku koji ima minimalnu plaću. Neće mu donijeti niti kune povećanja. Nula. Zero. Neće puno pomoći ni onima s prosječnom plaćom koji imaju dvoje djece na olakšici. Prosječnoj hrvatskoj obitelj.

Običan radnik na minimalcu neće dobiti niti kune povećanja, ali zato iz smanjenje poreza na dohodak neće biti izuzeti hrvatski državni dužnosnici, gradonačelnici, ministri i saborski zastupnici (jedni predlažu, drugi izglasavaju) koji će na ovakav način preko leđa hrvatskih radnica i radnika, iz državnog proračuna, isisati minimalno još 1 milijun kuna godišnje.

Mislite da će ovakvo porezno rasterećenje bruto plaće hrvatskih radnica i radnika zaustaviti daljnji val iseljavanja?Još će ih više motivirati! Iz smanjenja stope poreza na dohodak potrebno je izuzeti sve dužnosnike i one koje kači porezna stopa od 36 posto", napisala je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara