Ovako su glasali predstavnici nacionalnih manjina

Ovako su glasali predstavnici nacionalnih manjina
Foto: Hina

U 12. izbornoj jedinici, u kojoj nacionalne manjine biraju osam zastupnika, najviše glasova srpske nacionalne manjine dobili su kandidati Srpske samostalne demokratske stranke (SDSS) Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Boris Milošević.

Pupovac je osvojio 10.732 glasa, Jeckov 8375 a Boris Milošević 7712 glasova. Uz njih, kandidati su bili Srđan Milaković (2010 glasova), Siniša Ljubojević (1196) i Jovica Radmanović (1178).

Mađarsku nacionalnu manjinu u saboru ponovno će zastupati kao i u posljednjem sazivu sabora Robert Jankovics koji je bio i jedini kandidat.

Za zastupnika talijanske nacionalne manjine ponovno je izabran Furio Radin koji je također bio jedini kandidat. Radin, koji je u saborske klupe prvi put ušao još daleke 1992., najdugovječniji je saborski zastupnik.

Najviše glasova češke i slovačke nacionalne manjine ponovno je, kao i na posljednjim parlamentarnim manjinama 2016., osvojio Vladimir Bilek (1514), dok je njegov protukandidat Ivan Komak dobio 180 glasova.

Veljko Kajtazi ponovno će biti saborski zastupnik pripadnika austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalnu manjinu. On je s 3649 glasova pobijedio ispred trojice protukandidata - Franje Horvata (673), Roberta Bosaka (301) i Barija Ahmedija (49).

Zastupnica za albansku, bošnjačku, crnogorsku, slovensku i makedonsku manjinu ponovno će biti Ermina Lekaj Prljaskaj koja je s 1708 glasova pobijedila šestoricu protukandidata - Bermina Meškića, Idrisa Sulejmanija, Armina Hodžića, Nedžada Hodžića, Mensura Ferhatovića i Habiba Tahirija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara