SDU za inicijativu, solidarnost i suverenost Hrvatske i svakog njenog građana

SOCIJALNO demokratska unija Hrvatske (SDU) je građanska stranka demokratske ljevice koja potiče inicijativu, solidarnost i suverenost kako građana tako i hrvatske države u cjelini, rekao je predsjednik SDU-a Boško Vučinić, nositelj liste u 8. izbornoj jedinici na konferenciji za novinare.

SDU izlazi na izbore s višenacionalnim listama i brojnim nezavisnim kandidatima, uz podjednaku zastupljenost žena i muškaraca, i to u Zagrebu, dijelu Banovine i Korduna, Primorju i Istri.

"Znanje i poštenje za Hrvatsku su rješenje" parola je SDU-a kojom odgovaraju na ostale predizborne parole "Da! Za Hrvatsku" i "Pokrenimo Hrvatsku!" naglašavajući da jesu za Hrvatsku, ali kao državu znanja, poštenja i vladavine prava.

"Mi smo i za ulazak Hrvatske u EU, ali ne putem neoliberalizma i klečeći. Želimo da EU dođe u Hrvatsku kad je riječ o proizvodnji, investicijama i socijalnim pitanjima", rekao je predsjednik SDU.

Nezavisni nositelj u 1.,2.,3.i 6. izbornoj jedinici Karino Hromin Sturm, s diplomom Filozofskog i Ekonomskog fakulteta, rješenje ekonomskih pitanja vidi u rastu proizvodnje i stvaranju dugoročnih programa razvoja hrvatskih regija.

Nezavisni nositelj u 7. izbornoj jedinici Rudolf Mažuran, predsjednik građanske udruge Društvena solidarnost, je naglasio da će SDU štiti nezaposlene i umirovljenike koji su nakon pretvorbe 90-ih postali najugroženiji.

Vučinić je ocijenio da su hrvatski birači dosad triput bili prevareni i zaključio da u SDU-u nisu čudolozi, ali da će svoja obećanja ispuniti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara