sead hasanović - braco na htv-u predstavio svoj izborni program

Kandidat stranke Vladimir Bebić Treći hrvatski blok za zastupnika romske nacionalne manjine Sead Hasanović Braco predstavio je večeras na HTVu svoj izborni program.

Pozivajući Rome da mu na predstojećim izborima daju povjerenje, Hasanović je ocijenio kako "prva vlast, iz 1990., Rome nije ni vidjela ni čula, a ova od 2000. nas vidi, ali nas ne čuje".

Ocjenjujući da su Romi marginalizirani, te da su "u najgorem položaju od svih manjina u Hrvatskoj", jer "nemaju druge domovine, osim Hrvatske", biračima je poručio kako će se zalagati da se Romima omogući izobrazba, te da im se osigura pravo na rad.

Obećao je da će se zalagati za dodatno poticanje obrtništva, naglašavajući da je, do 1992., i sam bio "obrtnik - buregdžija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mi Romi smo romantičan narod. Volimo muziku, žene, radimo natalitete..", rekao je Hasanović.

Ocjenjujući da do sada nije učinjeno puno na zaštiti romske manjine, Hasanović je, vadeći iz džepa umjetno zubalo, Romima poručio - "Pokažimo im zube, ovo je dosta što se radi s nama Romima".

Tvrdeći da je Hrvatska u kolapsu, da "pravosuđe nije dobro, a i mediji su nam v riti", Hasanović je biračima obećao da će u Saboru biti najglasniji.

(Hina) ibob/tr ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara